Manisa'ya iki müjde birden!

Ahmetli Kelebek ve Alaşehir Horzum Alayaka Barajları'nın gövde dolguları tamamlandı. 

Manisa Ahmetli Kelebek Barajı su tutulmaya hazırlanıyor.

Manisalı üreticilerin sabırsızlıkla beklediği Ahmetli Kelebek Barajı’nın gövde dolgusu tamamlandı.  

24 bin 270 dekar araziye can suyu sağlayacak barajda yeni yılla birlikte su tutulmaya başlanacak. 

Proje tamamlandığında bölge üreticisine yılda yaklaşık 14 milyon lira daha fazla para kazandıracak. 

Manisa Ahmetli’de toplam 24 bin 270 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak Kelebek Barajı’nın gövde dolgusu tamamlanmış olup barajda bu kış su tutulması planlanıyor. 

Tarım için şart

Diğer taraftan 1.810 dekar araziye can suyu verecek Manisa Alaşehir Horzum-Alayaka Barajı’nın gövde dolgusu tamamlandı.  

Barajın temelden yüksekliği 32 metre olup 740 bin m3 su tutma kapasitesine sahip.

Alaşehir Horzum-Alayaka Barajı ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 yılı rakamlarıyla bölge üreticisine her yıl 1 milyon 926 bin lira daha fazla kazandırması hedefleniyor.

Alaşehir Horzum-Alayaka Barajı ve Sulaması Projesi’nin 2021 yılı ortalarında tamamen bitirilmesi planlanıyor.  

Veride inovasyon dönemi başlıyor

Bu yılki temasını ‘Data Talks – Veri Konuşur’ olarak belirleyen ve siyasetçilerden, iş ve bilişim dünyası liderlerine, bilişim sektörü çalışanlarından girişimcilere kadar geniş bir kitleye hitap eden Bilişim Zirvesi’nde Hitachi Vantara Dijital Çözümler Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jonathan Bowl ana konuşmacılar arasında yer aldı ve verinin yarattığı yeni iş modelleri ve inovasyona değindi.

Jonathan Bowl, konuşmasında verinin güncel BT olanakları sayesinde tarihte hiç olmadığı kadar değerli olduğuna değindi.

Bowl, ‘Veriye yeni petrol deniyor ama veri, yeni petrol değil, çünkü verinin bir gün tükenme olasılığı yok. 

Veri azalmıyor, veriyi sonsuz defalar kullanabilirsiniz. 

Dahası, ne kadar çok kullanırsanız o kadar çok fayda elde edersiniz. 

Veri bilimcilerimiz, veri mühendislerimiz ve platformumuzun yetenekleri ile kurumlara eşsiz bir destek sunuyoruz. 

Veri konusunda inovasyon yaparak geçmişi anlıyor, geleceği tahmin edebiliyoruz.’

Gelecek yıl tamamen yoksulluktan kurtulacak

Göreve yeni başlayan IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Çin’in ziyareti sırasında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından kabul edildi. 

IMF Başkanı Georgieva  Çin’in önümüzdeki yıl tamamen yoksulluktan kurtulacağına dikkat çekerek bunun Çin ve dünya için kilometre taşı anlamına geldiğini kaydetti.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 70. yıldönümünü kutlayan IMF Başkanı Georgieva, Çin’in önümüzdeki yıl tamamen yoksulluktan kurtulacağına dikkat çekerek bunun Çin ve dünya için kilometre taşı anlamına geldiğini kaydetti.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ise günümüzde küresel ekonomik büyümenin yavaşlandığı, ekonomide düşüş tehlikesinin arttığı, korumacılığın yükseldiği, çok taraflılık ve serbest ticaretin ciddi meydan okumalarla karşı karşıya bulunduğu bir dönemde, uluslararası toplumun IMF’den daha fazla beklentisi olduğunu kaydetti. 

Mücadeleye devam edecekler

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), kasım ayı toplantısını Türkan Saylan Sanat Merkezi’nde yaptı. 

2020 yılında hayata geçirilecek olan projelerin tartışıldığı ve çalışma stratejisinin belirlendiği toplantıda konuşan İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter,  ‘Kadınlar için güç birliği yaparak her alanda çalışmaya devam edeceğiz’  dedi. 

44 derneğin üye olduğu İzmir Kadın Kuruluşları Birliği kadınların mücadelesinde tek ses olacak. 

Birlik, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde ve 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesi için düzenleyeceği etkinliklerle sesini tüm Türkiye’ye duyurmayı amaçlıyor. 

DİP EKSPRES

IDC Türkiye’den ödül 

Teknoloji konusunda öncü çözümler geliştiren Doğuş Teknoloji, destek sunduğu dijital dönüşüm uygulamalarıyla; müşterilerinin elde ettiği başarılara yenilerini eklediği gibi, bilişim teknolojileri alanındaki konumu da güçlendirmeye devam ediyor. 

Bu kapsamda Doğuş Teknoloji’nin destek sunduğu şirketler arasında yer alan Pegasus Hava Yolları, IDC Türkiye’nin düzenlediği IDC AI, Advanced Analytics & RPA Conference 2019’da operasyonel mükemmeliyet ödülünün sahibi oldu. 

Doğuş Teknoloji’nin geliştirdiği VDF Operasyonel Filo Kiralama Uygulaması da Ezber Bozan teknolojiler kategorisinde ödül alarak dönen isimler arasındaki yerini aldı.