Bol koşulan, bol savaşılan bir maç oldu Ekol Göz Menemenspor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşması. Genellikle orta sahada geçse de pozisyonlar da vardı ama topu kaleye vuracak bir oyuncu çıkmadı. Vuruşlar oldukça vasattı. Böyle olunca gol sesi çıkmadı ve maç 0-0 beraberlikle sona erdi. 
*
İlk yarı oyunun hakimi konuk takım idi. Erzurumlu oyuncular topa sahip oldu, paslaşarak kaleye gitmeye çalıştılar. Menemensporlu oyuncular ise tam saha pres yiyince, uzun topları tercih ettiler ama çok pas hatası yaptılar. Oysa paslar yerini bulsa, rakip defansı az adamla yakalayacaklardı. 
İkinci yarı ise ev sahibi takım daha etkiliydi. Erzurumspor pas yapmakta zorlandı. Menemenspor ise uzun toplara devam etti ama bu sefer paslardaki isabet oranı oldukça yüksekti. Bu da bol pozisyon getirdi ancak ya şutlar çok cılızdı ya kaleyi tutturamadılar ya da kaleye vurmaları gerekirken pas vermeyi tercih ettiler. Sık sık da ceza alanına bakmadan pas attılar. Bir arkadaşını belirleyip, onu topla buluşturma düşüncesi yoktu. Amatörce davranıldı.

Mücadelede öne çıkan isim olarak kaleci Selmani idi. Ondan hiç beklenmeyen 2 hata yaptı. İkisinde de hatalı çıkış yaptı. Ceza alanında topa müdahale etti ama topu rakibine bıraktı. İlkinde kalesine dönemeden şut çekildi, Ali Keten kale içinden çıkardı. İkincisinde topa kafa ile müdahale etti. Sola doğru vurdu ama çok kısa düştü. Paslaşmalar sonucu ön direkte topa dokunuldu. Şanslıydı ki top ayağının yakınına gelince, ani refleksle kornere çeldi.
Sarı lacivertli takım için öne çıkan etken, gol yollarındaki etkisizliği. Haftaya oynayacakları Altay maçına kadar en çok gol vuruşlarına çalışmaları gerekiyor.

Pınar Karşıyaka fırtınası devam ediyor

Pınar Karşıyaka, lig sonuncusu Sigortam.net İTÜ'yü konuk etti. 3 maçta mağlup olmuş, tüm maçlarından fark yemiş bir takım karşısında liderin mağlup gelmesi düşünülemezdi.
*
Mücadele başlar başlamaz arka arkaya gelen Karşıyaka sayıları ile fark hızla açıldı. İlk periyotta skor 30-9 idi. İTÜ'lü oyuncular topu potaya sokmayı bir türlü başaramadı. Karşıyaka ise neredeyse her attığını soktu. İkinci periyotta İTÜ'de biraz kıpırdanmalar olsa da, Karşıyaka'nın hızı kesilecek gibi değildi. Sadece hücumdaki yüzdelik oranlarını geliştirdi. 3. periyotta Karşıyaka'nın as oyuncularını dinlendirerek oyuna sürmesi, az süre vermesi karşılaşmanın dengelenmesine neden oldu. Son periyotta ise yavaş yavaş sahaya çok az süre alan genç oyuncular sürüldü. 
*
Karşıyaka'da en fazla süre alan oyuncu 26 dakika ile Metecan Birsel iken, İTÜ'de 3 oyuncu 26'ın üzerinde sahada kaldı. Yeşil kırmızılılarda tüm oyuncular oynadı. En az süre alan Arca Tüloğlu idi 6 dakika ile. Konuk takımda 2 oyuncu hiç süre alamadı. 1 oyuncusu ise sadece 2 dakika oyunda kaldı. Bu istatistikler de oyunu çok iyi anlatıyor.
Müsabakanın kısaca hikayesi böyle idi. Bu maçın adamı olarak Onuralp Bitim'i seçtim. Attığı üçlüklerle, yaptığı smaçlarla öne çıktı, taraftarı coşturdu. Metecan Birsel'i de es geçmemek lazım. Takımın parlayan ismi idi. Bu sebepten olsa gerek, koç Ufuk Sarıca en çok bu iki oyuncuya süre verdi.
*
Geçen sezon önemli maçlar dışında salonu hiç bu kadar dolu görmemiştim. Taraftar önce takımından 100'lemesini istedi, oldu. Sonra takımda tek sayı atamayan isim olan Arca'dan basket bulmasını istedi ama olmadı. Onun dışında tüm oyuncular da sayı bulmayı başardı. Müsabaka 105-67 sona erdi ve Pınar Karşıyaka rakiplerine bir kez daha gözdağı verdi.