Menemenspor, tarihinde ilk defa 1. Lig maçına çıktı ve deplasmanda oynamasına rağmen Giresunspor'u 2-0 yendi. Bu büyük başarı idi çünkü rakibi lige şampiyonluk hedefiyle başlamıştı.

***

Çok farklı 2 yarı izledik. İlk yarı Giresunspor oynadı, 2. yarı Menemenspor.

Maça Giresunspor iyi başladı. Özellikle kendilerine göre sağ tarafı çok kullandılar. O bölgede oynayan Ahmet İlhan ve Landel etkili olsalar da kaleye gitmekte pek başarılı olamadılar. 3. dakikada Ahmet İlhan'ın önünü boşaltıp çektiği şutu kaleci kornere çeldi. Bunun dışında etkili bir atak yapamadılar. Menemenspor ise 45 dakika boyunca gollük pozisyonu geçtim, ceza alanına bile giremedi, uzaktan dahi kaleye bir tek şut bile çekemedi. Top genellikle orta sahada dolaştı. Orta sahada geçen bir maç izledik.

Menemenspor'un golü ise ceza alanına yapılan ortadan geldi. 36. dakikada uzaklardan kullanılan serbest vuruşta hiç kimse topa dokunamadı, yerden seken top, direk dibinden ağlarla buluştu. Kısaca orta yapıldı, doğrudan kaleye gitti ve gol oldu.

2. yarı roller değişti. Menemenspor oyuna hükmetmeye başladı. Sağlı sollu ataklar yaptı. Gol pozisyonları kısır olsa da, topu ceza alanına sokmaya başladılar. Kalelerine ise rakibini daha az getirdiler.

***

Menemenspor defansı hiç bir şekilde riske girmedi. Rakip ataklarda topları ya taca ya da kornere attı. Takım olarak çok istekliydiler. Koştular, savaştılar, her topa müdahale etmek için uğraştılar.

20. dakikada, ceza alanına içerisinde, Alberk Landel'e kayarak müdahale etti. Başarılı oldu ancak eğer rakibi daha çabuk davranıp, topu dürtse, penaltıya neden olabilirdi. Tehlikeli bir pozisyon yoktu ve yatmadan da durdurabilirdi. Çok dikkatli olmalı.

62. dakikada oyuna giren Sangare, önünü rahat açmasıyla dikkatimi çekti ama 86. dakikada kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı golle acaba dedirtti.