Evet biliyorum, "Niçin geç kaldım?" diye yazmalıydım. Okuyalı yıllar olmalı, Füsun Erbulak'ın  rahmetli eşi Altan Erbulak'ı geç tanımış olmaktan kaynaklanan hayıflanması yazdığı kitapta ne kadar da canlı ve içtenlikle anlatılmaktaydı. İnanın yazarak tanımlamasını yapmak zor, belki de olanaksızdır. Sanırım o da bu duygularını anlatabilmek için oturmuş yazmış, kendini sorgulayarak "Niçin Geç Kaldım" başlığını kitabı için kullanmıştı. Öneririm, okuyunca bana, benim düşüncelerime hak vereceksiniz.
"Bu güzel kitabın adı nereden aklıma geldi?" diye soracak olursanız; onu da söyleyeyim.
AKP  Genel Başkanı ve ülkemizin Başkanı Sn. Erdoğan galiba 10-15 gün önce AKP Meclis Grup toplantısında konuşmuş ve gazetelere öyle yansımıştı. İşte o günlerde aklıma takılmış olmalı ki, bir yerlere not almışım.
Açıkçası; kişisel olarak ben de Kanal İstanbul'un geç yapılmış olmasının zararlı sonuçlar doğurabildiğine inanmış olduğumdan üzülmedim desem yanılmış olurum.
Şöyle ki: Kanal İstanbul daha önceleri, yani gündeme geldiği 2011'de yapımına başlanmış olsaydı, belki de şimdiye dek bitmiş olur, bizler de bir ölçüde bu gereksiz ve gerginlik yaratan projeyi konuşamazdık. Bir şansımız daha olabilirdi: Bence bu projenin mevcut iktidarı sona erdirici bir proje olarak değerlendirilmesi gerekir. Buna göre "Kanal İstanbul" bitince (!) milletimizin yüzü biraz da olsa güler, aydınlık ortamı görebilirdik.
O halde biz bu düşüncelerimizi kendimize saklayıp bakalım o kongrede neler söylenmiş gözden geçirelim mi? Erdoğan, "Kanal İstanbul tartışması; icraat yapanlarla tek misyonu yapılanları engellemek olanlar arasındaki farkı göstermiştir. Kanal İstanbul'a karşı çıkanların hiçbirinin bu projenin ne olduğu konusunda en küçük fikirleri yok. Öyle bir dertleri yok çünkü. Ülkemizin gözbebeği İstanbul'u boğazdaki trafikle baş başa bırakamayız. Kanal İstanbul projesi bu arayışın sonucu ortaya çıkmıştır. AK Parti olarak belediye başkanı olduğum dönemden itibaren İstanbul'da böyle bir proje arayışı içerisine girdik. 2011 yılında milletimize bu sözü verdik. Kanal İstanbul'u yapmakta geç bile kaldık. Bu her ayrıntısı düşünülmüş bir proje. Öyle zincirleme yapmakla bilmem ne yapmakla bunu engelleyemezsiniz. Bizim işimiz eser üretmek onların işi boş boş konuşmak." diyerek açıklamış düşüncelerini.
Bakınız  neler söylemiş? "Ülkemizin gözbebeği İstanbul" tanımlamasını yaptıktan sonra , orasının Boğaz trafiği ile baş başa bırakılamayacağını sözlerine ekliyor. El hak! Doğru söze ne denilebilir?
Ama öte yandan siyasal erkin başında olduğu dönemleri saymıyorum kendisinin o koca İstanbul'a senelerce Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra yakın zamanlarda söylediklerini unutmayalım. "Biz İstanbul'a ihanet ettik" ve "Aldatıldım/Aldatıldık."
Esenlikle kalınız...