Ukrayna maçı için birçok yorum yapıldı ve hepsi de birbirinin aynı. Benim yorumum biraz farklı olduğundan yazmadan geçemedim.
Maç öncesi her iki teknik adam da karşılaşmanın analizini yapıp, bir sistem belirlemişti. Fatih Terim'e göre Ukrayna defansif oynayacaktı. Bu sebepten sahaya ofansif bir kadro sürdü. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Ukrayna da aynı taktiğe başvurmuştu. Yani her iki takım da ofansif, her iki takım da tam saha presle oynuyordu. Ukrayna teknik direktörü Andriy Shevchenko, Fatih Terim'in oyun sistemini önceden anlamış ve önlemini almıştı. Daha çok koşan ve daha sert hücum pres yapan takım, rakip takımdı. Blok halinde de oynamayı başarıyorlar, boş alan bırakmıyorlardı. Türkiye ise hücum presi ileride yapıyor yapmasına lakin orta sahada baskı yapılamayınca, o bölgede pres kırılıyor, takım aksıyordu.
Ukrayna hücum ederken orta sahaya topu aktardığında rahatlıyor, Türkiye'nin kapanmasına neden oluyor, oyunun temposunu istediği gibi ayarlayabiliyordu. Türkiye atağa kalkarken, devamlı pres altında kalıyor, rahatlayabileceği bir bölge bulamıyor, topu hemen kaptırıyordu.
Bu oyun sistemi skor 2-0'a gelinceye kadar devam etti. Sonrasında Ukraynalı oyuncularda hem rahatlama hem de yüksek efor sarf ettiren oyun sisteminin verdiği yorulma baş gösterince, Türkiye biraz rahat oynamaya başladı. Devre bitmeden gelen gol, Türkiye'nin morallerini şahlandırdı, Ukrayna'yı oldukça üzdü.
2. yarıya başlarken yapılan oyuncu değişiklikleri, Türkiye'nin orta sahasını güçlendirdi. Rakip ise yorgunluğun etkisiyle, ilk yarıdaki tempoyu yakalayamadı ve oyunu teslim etti. İlk yarı ile 2. yarı arasındaki fark da bu sebepten ortaya çıktı.

İzlanda'da temizlenecektik

Uzun bir aradan sonra milli takımımız hakkında ilk defa saha içi de konuşulmaya başladı. İzlanda maçındaki bir zafer, sürekli tartışılan o saha dışı olaylarının üzerine perde çekecek, tozpembe bir yaşamı kucaklatacaktı. Olmadı.
Saha dışı olayların milli takımı olumsuz etkilediği söyleniyor. Etkilenen bir tek Fatih Terim. Bir futbolcu sahaya çıktığında her şeyi unutur, başarıya konsantre olur, topunu oynar. Futbolcuları etkileyecek bir konu da yok ortada. Ama yılların teknik direktörü Fatih Terim'in, basında hakkında ne söylenirse söylensin kulak arkası etmesi gerekir. Edemiyor.
Bu kadrodan fazla bir şey beklememek gerekir. Birbirini tamamlayamayan, birbirini tanımayan oyunculardan kurulu... Ara ara güzelmiş görünen oyuna aldanıp, pireyi deve yaptığımız oluyor, bu takımdan çok şey bekleniyor. Beklentiler karşılanmayınca Arda'ya sarılıyoruz. Arda da olsa bir şey yapamaz. Dünyanın en iyi futbolcusundan biri olarak gösterilen Messi de milli takımına pek katkı sağlayamıyorken, Arda'dan beklemek hata olur.

2. Lig Kırmızı Grup

Menemen Belediyespor yavaş yavaş zirveye tırmanıyor. Eyüpspor deplasmanı hiç kolay olmayacaktı. Ama Menemen zoru başardı ve aldığı 2-1'lik galibiyetle, gelecek için güzel bir hava yakaladı.
***
Goller, penaltılar, sarı kartlar... Her şeyin olduğu maçtı Karşıyaka ile Aydınspor 1923. Favori ev sahibi takımdı elbette. Ama günümüzde futbolda favori diye bir şey kalmadı. Herkes herkesi her şartta yenebiliyor. Öyle de oldu ve Aydınspor 1923, deplasmanda Karşıyaka'yı 4-3 yendi. Karşıyaka zirveden sadece 2 puan geride, Aydınspor 1923 ise küme düşme potasının 4 puan üzerine çıktı, liderle puan farkını 1 maça indirdi.

2. Lig Beyaz Grup

Bucaspor 6. maçında 3. galibiyetini almayı başardı. Deplasmanda Kocaeli Birlikspor'u 3-1 yenmesi alkışlanacak bir başarıydı. Küme düşme hattından da oldukça uzaklaştı. Haftaya sahasında Sivas Belediyespor'dan alacağı galibiyet, hedeflerini yükseltmesine sebep olabilir.
***
Nazilli Belediyespor, İstanbulspor 1-0 ile geçerek, kendini ligin orta sıralarına attı. Zirvenin tepesine çıkması zor gibi ama ilk 5'in içine kendini atması içten bile değil.
***
Fethiyespor, ilk yarı ve maç bitiminde yediği 2 golle rakibine teslim oldu. Puan çıkarması gereken bir deplasmandan, eli boş dönmek zorunda kaldı.

3. Lig 1. Grup

Altay'da sihir bozuldu. Gün geçtikçe kan kaybediyor. Sahasında Van BBSK'ne 3-2 kaybetmesi, gelecek için karanlık bir tablo çıkardı önümüze. Ligin ilk haftalarında alınan galibiyetlerin devam etmeyeceği belliydi ama böylesine bir düşüş de hiç beklenmedik bir durumdu. Kulüp içindeki sorunlar, takıma da iyice yansımış durumda.
***
Ligin mütevazı ekiplerinden Kızılcabölükspor, evinde oynadığı Cizrespor maçında da galibiyet hasretini gideremedi. 0-0 biten karşılaşmada dikkat çeken husus, deplasman ekinin gördüğü sarı kartlar idi. Tam 8 sarı kart alıp, kırmızı yememek de büyük bir başarı.

3. Lig 2. Grup

Bodrumspor, büyük işler yapmaya devam ediyor. Deplasmanda zirveye oynayan Kırıkhanspor'u 1-0 yenerek aldığı 3 puan, zirvenin ortaklarından biri konumuna getirdi. Haftaya o iki zirve ortağı, Bodrum'da kozlarını paylaşacak. Tek başına zirvenin sahibi olması için büyük bir avantaj.
***
Manisa BBSK, öne geçtiği maçta, bu üstünlüğünü sürdüremedi ve Çatalcaspor ile 1-1 berabere kaldı. Deplasman da olsa, kesinlikle sevinilecek bir sonuç değil.
***
Tire 1922, kadro üstünlüğünü skora yansıtmakta zorlanıyor. Silivrispor deplasmanından 1-0'lık mağlubiyetle dönmesi, bir şeylerin değişmesi gerektiğini göstermekte.

3. Lig 3. Grup

Muğlaspor bu hafta kimseyi şaşırtmadı ve Bayrampaşa'yı 2 golle geçerek 3 puanı hanesine yazdırdı. Haftayı da ilk 5 sıranın sadece 1 puan gerisinde kapatmış oldu.
***
Haftanın gollü maçlarından biri de Afyon'daydı. Afjet Afyonspor ve Denizli BBSK karşılıklı gollerle ilk yarıyı beraberlikle bitirdi. 49. dakikada Denizli BBSK'nın 2. sarıdan 1 kişi eksik kalması ve penaltı, skorun büyümesine neden oldu. Afjet Afyonspor, 4-1'lik galibiyetle alt sıralardan oldukça uzaklaştı.
***
Bergama Belediyespor ligin iyi takımlarından Orduspor'u ağırladı. 9 puan silme cezası almış konuk takım, maçın son dakikalarında bulduğu golle 3 puanı cebine indirdi. Cezaya rağmen aralarında sadece 1 puan kaldı. Tehlike çanları çalmakta Bergama için.

Muratbey Uşak Sportif'ten büyük sürpriz

Spor Toto Basketbol Süper Ligi sonunda başladı. İlk hafta oynanan karşılaşmalardan sonra Muratbey Uşak Sportif'in başarısını görmemek olmazdı. Basketbolda, Avrupa takımları arasında dahi üst seviye kadroya sahip olan Fenerbahçe'yi yenmesi, takdir edilecek bir şeydi. Bu alınan 71-70'lik galibiyetle benim için haftanın takımı yaptı Muratbey Uşak Sportif'i. Her geçen sene kalitesi artan ve daha da zorlaşan ligimizde, her galibiyetin çok büyük bir önemi var.