Bahçeli, parti teşkilatlarına bir genelge göndererek, gelecek yıl yapılacak 10. Olağan Büyük Kurultay'a kadarki süreçte dikkat edilmesi gereken konularla ilgili uyarılarda bulundu. Genelgede, Ak Parti hükümetiyle geçen 9 yılda, "Türkiye'nin temel değer ve kurumlarının, milli kabul ve ilkelerinin birer birer aşındırıldığını, çarpıtıldığını ve itibarsızlaşması için her türlü kirli oyuna başvurulduğunu" savunuldu. Bahçeli, Ak Parti'nin demokratik açılım projesini, "Türkiye ayrışmanın alacakaranlık ortamına savurmuştur" diyerek eleştirdi.


Türk milletinin, gittikçe yayılan ve güç kazanan bölücülük akımı karşısında tedirgin olduğunu ve bin yıllık kardeşlik hukukunun zedeleneceğinden dolayı endişe hissettiğini kaydeden Bahçeli, "Aziz milletimizin vazgeçilmez milli ve manevi değerlerini heba etmek ve hırpalamak için yeni anayasayı eşsiz bir fırsat olarak gören güruhun tayin ettiği amacına ulaşmak için tüm yolları deneyeceği açık ve ortadadır. Özellikle "geçmişle yüzleşme, tabuları yıkma" sözleriyle formüle edilen, tarihimizi imha ve saptırma çabalarının yeni anayasa yapımının hızlandırıcı unsurlarından birisi olarak tasarlandığı anlaşılmaktadır. Geçmişteki bir isyan ve ayaklanma girişimine karşı milletimizin ve devletimizin meşru karşı duruşunu ve mücadelesinin, katliam gibi kabul edilemez bir iftirayla örtüştürmeye cüret etmek, en hafif tabirle seviyesizliğin ve şuursuzluğun dibini göstermektedir. 'Büyük devletler tarihlerinden korkmaz' sözleriyle içine girilen bulanıklığın ve ufuksuzluğun, vahim olaylara meydan vereceği ve dur durak bilmeksizin hassas meselelerinin sorgulanmasına ortam hazırlayacağı görülmektedir." diye konştu.

Böyle giderse çözülmenin kara bulutları üzerimize yığılır

"Dün isyancılara, asilere ve eşkıyalara karşı yapılan millet ve devlet dayanışmasının, düzensizliğe haddini bildiren kudretli iradenin, fırsattan istifa eden gafiller tarafından bugünlerde insanlık suçu işlemekle itham edilmesi büyük bir ahlaksızlık ve edepsizlik olarak milli hafızalara kazınmıştır. Cumhuriyetle ve onun kurucu kahramanlarının iftihar edilecek azmiyle hesaplaşma içine girenlerin kafalarında şüphesiz 'yeni anayasa çerçevesinde rejim, sistem, yönetim ve parçalara ayrılarak çivisi çıkmış bir Türkiye'nin özlemi olduğu' net ve görünürdür.
Milletimizin büyük bir uyanışı ve silkinişi olan cumhuriyet ve dayandığı güvenceler, bin yıllık kardeşlik bağları ve temellendiği tarihi hadiseler, Ak Parti'nin ve ittifak içinde olduğu mihrakların hücumuna maruz kalmaktadır. Erdoğan'ın ustalık dönemi diye yutturmaya çalıştığı bu zaman aralığı, eğer böyle giderse çözülmenin, çöküşün, çürümenin kara bulutlarını milletimizin üzerine yığacaktır." diyen Bahçeli,  Ak Parti'nin dış politikasını da eleştirerek, "Ak Parti'nin komşu coğrafyalardaki isyan ve kaosa doğrudan doğruya taraf olması, bazı ülkelerin rejim aleyhtarlarına kucak açması ve alenen yönlendirmesi Türkiye'yi birinci dereceden olumsuzlukların muhatabı yapar. Siyaset maskaralığının, sınırlarımıza nifak olarak sıçrayacağı ve bölücü çevrelere emsal teşkil edeceği çok açık bir gerçektir. Büyük Ortadoğu Projesi'nin açtığı kanaldan rol kaparak ve dayatılanları komşu coğrafyalara indirerek mesafe almaya çalışan Ak Parti, Türk milletini çok tehlikeli ve tehditlerle dolu bir çıkmaza sokmuştur." dedi.

Teşkilata uyarı

Partisinin gelecek yıl yapılacak 10. Olağan Büyük Kurultayı'nın büyük ve tarihi bir önem taşıdığını belirten Bahçeli, tüm teşkilat yöneticileri ve mensuplarının genelge hükümlerine harfiyen dikkat ve riayet etmelerini isteyerek, şunları kaydetti:
"Başlayan kongre sürecinin demokratik teamüller dahilinde, karşılıklı saygı ve hoşgörü sınırları içerisinde sürdürülmesi ve rekabete kucak açması için herkes üzerine düşeni yapacak, hizip ve çatlakların doğmasına, kavga ve huzursuzlukların meydana gelmesine asla izin ve fırsat verilmeyecektir. Ak Parti'nin, bazı siyasi ve sosyal gurupların partimizi içten içe eritmek, mensuplarımız arasına dedikodu ve nifak sokmak için var gücüyle uğraşacakları görülmektedir. Bu itibarla partimize sızmaya çalışan provokatörlere karşı uyanık olunacak, asılsız iddia ve yalan haberlerle kafaları karıştıranlar aramızdan derhal ayıklanacaktır. Milliyetçi - ülkücü camianın birlik ve dayanışmasını çekemeyenler, inançlarımıza çamur atmaya, mazimizi küçültmeye, aramızdaki sıcaklık ve bağlılığı eritmeye çalışacaklardır. Akıl, sabır, sağduyu ve büyük bir metanetle üzerimizde çevrilen tüm hesaplar boşa çıkarılacaktır. İnanıyorum ki, Milliyetçi Hareket Partisi 1980'den sonra gerçekleştirdiği kurultaylarının onuncusunu iktidar olarak taçlandıracaktır."

Editör: Haber Merkezi