Bekiroğlu'nu bu önemli günde çok sayıda vatandaş ve muhtar yalnız bırakmadı. Buca'daki 47 mahalle muhtarının yarıdan fazlasının katıldığı törende konuşan Bekiroğlu, "Müracaat gününü biraz ani olarak seçtim. Bir sonraki toplantıda en 40 muhtarımız bizimle birlikte olacak" dedi.

Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mimar İsmail Bekiroğlu, Buca'nın tekrar Ak belediyecilikle tanışması gerektiğini belirterek, görev verildiği takdirde 5 yıl Buca Belediyesi'nde, 12 yıl hizmet bürolarında olduğu gibi büyük heyecan ve istekle çalışacağını söyledi. Her zaman halktan yana olacağını ifade eden Bekiroğlu, "Vatandaşın her türlü sorunu ve isteğiyle bizzat ilgileneceğim. Mesleki deneyimlerimle ilçenin kanayan yaralarına neşter vurup, mega projelerle Buca'yı İzmir'in cazibe merkezi haline getireceğim" diye konuştu.

Törende söz alan Yeşilbağlar Mahalle Muhtarı İlhami Çetin ise AKP'nin Türkiye'deki en büyük patlamasını CHP'nin kalesi olarak gördüğü İzmir'in ikinci büyük ilçesi Buca'da yapacağını iddia etti. Çetin, "Buradaki bir çok arkadaşımız daha öne CHP'yi desteklemişti. Bu seçimde ise hep birlikte AKP ve Sayın Bekiroğlu'nun yanındayız" ifadelerini kullandı. Törenin ardından Bekiroğlu ve beraberindekiler hep birlikte Forbes Caddesi'ne çıktı. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mimar İsmail Bekiroğlu, yoğun ilgi gördü.   
 
1989 yılında Buca Belediyesi'nde göreve başlayan Bekiroğlu, 1995 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 1980 yılından 1989'a kadar şube müdürlüğü olarak yönetilen Buca'da belediyenin kurulmasında etkin rol oynadı. 5 yıl yürüttüğü imar müdürlüğü görevi sırasında halkla olan diyoloğu ve vatandaşların belediyedeki işlemlerinde ne sorunu varsa direkt çözüm konusunda yetkilerini sonuna kadar kullanmasıyla tanınan Bekiroğlu, Buca halkı arasında insan sevgisi yüksek ve belediyecilik konusundaki çalışma azmiyle biliniyor. Daha önce de 1999 yerel seçimlerinde Buca'da aday olduğu MHP'nin oylarını, bir önceki seçimlere göre yüzde yüz oranında artırdığı bilinen Bekiroğlu, 152.228 geçerli oyun çıktığı Buca sandıklarında 29.967 gibi bir rakamla MHP'nin Türkiye'deki oyunu en fazla artıran aday olarak yerini aldı. 2012 yılında Buca'da yapılan "Son 10 yılın Buca'daki isimleri" anketinde hem genel toplamda, hem de parti cephesinde en fazla oyu alan isim ise yine Bekiroğlu oldu.

Editör: Haber Merkezi