Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bütçe görüşmelerinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronata gösterilen yaklaşıma sert tepki gösterdi.
Erdoğan, Sırrı Sakık'ın bugün Meclis'te AK Parti'li vekil Oya Eronat'a söylediği "acının keyfini sürüyorsunuz" sözlerine sert tepki gösterdi. Başbakan, Sırrı Sakık'ın özür dilemesi gerektiğini belirtti.

BDP’li Sakık’a: Eronat’tan özür dile

Erdoğan, BDP’li Sırrı Sakık’ın konuşması sırasında Ak Partili Oya Eronat’a “Acının keyfini yaşayan kadın sen sus” demesine de sert tepki gösterdi: “Milletvekilimiz Oya Eronat kardeşime, evlat acısı yaşamış bir milletvekili arkadaşımın terör örgütü tarafından şehit edilmiş yavrusuna ‘acının keyfini sürüyorsunuz’ gibi bir yaklaşımla ifade etmiş olması bana göre ne edebe sığar, ne adaba sığar. Hiçbir şeye sığmaz. Hiç yakıştıramadım. Hüngür hüngür ağlatmaya onun hakkı yoktu. Oya Hanım’dan özür dilemesi gerekir.”


CHP’lilere: Terbiyesiz herifler

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında CHP’lilerin sürekli laf atması üzerine “Edep diyorum yahu edep. Devamlı bağırıyor, benim arkadaşlarım genel başkanınız konuşurken böyle mi yaptı? Terbiyesiz herifler. Lütfen grubunuza sahip çıkın” dedi.


Terör seçim sürecini etkileme ihalesi aldı

Erdoğan “Terörün yeniden canlanması ve can alması için çok ciddi gayretlerin olduğunu görüyoruz. Terör 30 yıldır hemen her seçim öncesi seçimleri etkilemek üzere ihale almıştır” dedi.

2014 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı görüşmeleri sırasında TBMM’de konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ekonomisi 3. Çeyrekte beklentinin üzerinde yüzde 4,4 oranında büyüdü. İlk üç çeyrek büyüme ortalaması yüzde 4 oldu. Geriye dönük 4 çeyreğe bakıldığında, Türkiye’nin milli geliri de 822 milyar dolara ulaştı. Dünyada durgunluk devam ederken, Türkiye’nin bu kadar yüksek bir performans göstermesi milletimiz adına son derece sevindirici bir gelişme" dedi.


BUGÜN ASGARİ ÜCRETİN YARISI ÇAY VE SİMİDE YETİYOR

Bütçe kanun tasarısı görüşmeleri kapsamında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Asgari ücretin 2002’de 5 kişilik bir ailenin 3 öğün çay simit ile beslenmesine yetmediğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bugün bu hesabı yaptığınızda asgari ücret 804 lira. 5 kişilik bir aile 3 öğün çay simit tüketse ihtiyacı olan miktar 450 lira. 11 yıl önce asgari ücret, çay ve simide yetmezken bugün neredeyse asgari ücretin yarısı buna yetiyor. Anladığınız dilden konuşuyorum" dedi.

2014 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı görüşmeleri sırasında TBMM’de konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "3 buçuk yıl iktidarda kalıp 5 yılı tamamlayamayan ondan sonra kaçıp giden bir iktidar. Ne söyleyeyim ben? Söyleyeceğim hiçbir şey yok. Milletin verdiği yetki 5 yıl. Tamamlayamıyorsunuz gidiyorsunuz. 11 yıl ardı arkasına milletin görevlendirdiği bir iktidar var. Hiç kuşkusuz ideal noktada değiliz, ama dünle kıyaslanmayacak bir konumdayız. Bugün bizi özgürce eleştirebilenler, belli kurumlara çevrelere tek bir söz söyleyemiyordu. Bu nasıl bir baskıcı ortam ki dün yazamadıklarınızı, bugün dilediğiniz gibi yazıyor, dün atamadığınız manşetleri bugün atabiliyorsunuz. Şimdiye kadar söyleyemedikleriniz bugün rahatça söyleyebiliyorsunuz. 2014 yılında cumhurbaşkanlığı için, 2015 yılında milletvekili seçimi için sandık bir kez daha merak etmeyin gelecek. Söylediklerine inanan varsa, buyursun bunu sandıkta teyit etsin bağırıp çağırmaya gerek yok" dedi.


FAİZ ORANI GEZİ OLAYLARINDA BİR ANDA YÜZDE 9’A FIRLADI

Gezi olaylarının faiz oranlarını arttırdığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Biz görevi devir aldığımızda Türkiye, yüzde 63 faiz oranı ile borçlanıyordu. 2013 Mayıs ayında faiz oranları, çok savunduğunuz Gezi olaylarına kadar 4.67’ye kadar gerileyerek tarihinin en düşük seviyelerini gördü. Gezi olaylarında bir anda yüzde 9’a fırladı. Özelleştirmelerle Türkiye’yi ayağa kaldırdık" ifadelerine yer verdi.

Hükümet olarak çiftçiye destek verdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Çiftçiye, 7 milyar lira kredi verdik" dedi.
Editör: Haber Merkezi