Partinin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu'nun seçilmesinin ardından istifalar peş peşe gelirken, İzmir Teşkilatı'nda da hareketli günler yaşanıyor.

Recep Tayyip Erdoğan | Reisi'nin helikopter kazası bizleri derinden üzdü Recep Tayyip Erdoğan | Reisi'nin helikopter kazası bizleri derinden üzdü

Müsavat Dervişoğlu'nun liderliğine seçilmesiyle birlikte İyi Parti'de istifaların arttığına dair kulislerde çıkan haberler, parti içindeki gerginliği daha da artırdı. Kulislerde, İzmir'de en az 10 bin üyenin istifa ettiği konuşulurken, partinin İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, bu iddialara sert bir şekilde cevap verdi.

Doğan, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "İstifa sayımız 400 civarında. Bu orada bir istifa yok" diyerek kulislerdeki iddiaları yalanladı. Ancak bu açıklama, parti içindeki çatlakları kapatmaya yetmedi.

Kurultay sonrasında İyi Parti'nin İzmir Teşkilatı'nda peş peşe istifalar gelirken, Doğan'ın açıklamalarının ardından kulislerde tartışmaların yeniden alevlendiği belirtildi. Kulislerde, Doğan'ın 400 olarak belirttiği istifa sayısına tepki gelirken, sayının aslında en az 10 bin olduğu öne sürüldü.

Editör: Sedef Didem Ezme