İzmir’de bir süredir konuşulan "genel sekreterlik" krizi CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın arasını açtı.

Özgür Özel | Atatürk'ün huzuruna birinci parti olmanın gururuyla.. Özgür Özel | Atatürk'ün huzuruna birinci parti olmanın gururuyla..

Aykut Erdoğdu'yu önerdi

Ümraniye'den belediye başkan adayı olan ancak seçilemeyen Aykut Erdoğdu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreter olmasını isteyen Özgür Özel'i dinlemeyen Başkan Tugay, CHP'de soğuk rüzgarlar esmesine neden oldu.

Aykut Erdoğdu

Tugay'dan "Mümkün değil" çıkışı

Aykut Erdoğdu'ya ithafen konuşan İBB Başkanı Cemil Tugay, "CHP genel başkan yardımcılığı ve milletvekilliği yapmış birisine emir veremem o yüzden teknik olarak birlikte çalışmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel Fotoğrafı

"Mevcut sekreterden memnunum"

CHP Genel Başkanı Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreterlik koltuğu için ısrarını sürdürse de başkan Tugay, "Mevcut genel sekreterden memnun’" olduğunu belirterek Özel’in isteğini tekrar daha reddetti.

Telefon görüşmesi iddiası var

"Hayır" cevabı ikili arasında gerilime neden olurken CHP lideri Özel, Cemil Tugay'a, "Yani genel başkanının isteğini yapmıyor musunuz’" sorusunu sordu. Cemil Tugay ise, "Maalesef yapamıyorum mevcut genel sekreterden çok memnunum." diye cevapladı. Yanıttan hoşnut olmayan Özgür Özel telefonu kapattı.

Cemil Tugay Fotoğrafı

"Ben başkan yaptım"

İkilinin arası genel sekreterlik koltuğu ile açılırken Özgür Özel'in yakın çevresine Cemil Tugay için "İzmir Büyükşehir Belediye başkanı yaptım. Sonucu böyle olmamalıydı." diyerek çıkıştığı öne sürüldü.

Kaynak: Haber Merkezi