CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray gezisinde Yeşiltepe Belediyesi ve Süt Birlikleri'ni ziyaret ettikten sonra esnafla buluştu. Sorunlarını en net ifadelerle anlatan isim aynı zamanda muhtarlık yapan İbrahim Acar adlı çiftçi oldu. Acar, Kılıçdaroğlu'na şunları söyledi:

“17 İNEĞİN 10'UNU SATTIM…”

“Ben, aynı zamanda muhtarım. Şu anda 30 tane bankayla çalışıyorum. Ayakta durabilmek için bankaların hepsinden kredi çektim. 17 ineğim vardı, 10'unu sattım, ihtiyaçlarımı gidereyim diye. Ben, askerde özel harekat timindeydim. 10 yıldır da muhtarım. Halka her türlü hizmeti yaptım. İktidar ‘aynı gemideyiz' diyor. Aynı gemideyiz ama onlar güvertede biz yağ deposundayız. Perişan durumdayız.”

“BORCU BORÇLA KAPATIYORUZ”

İbrahim Acar, Kılıçdaroğlu'na cüzdanından kredi kartlarını çıkarttı. Birinden kredi çekip, diğerinin borcunu kapattığını söyledi. Bu sarmala nasıl düştüğünü de, “Çünkü sattığım süt, masrafı karşılamıyor” diye açıkladı.

“CEZAYI ESNAF ÇEKİYOR…”

Dönercilik yapan bir esnaf da, Kılıçdaroğlu'na derdini şöyle anlattı: “Döner yapmak için 50 kilo tavuk eti alıyorum. Dün fiyatı başkaydı, bugün 100 lira artmış. Önü de açık, ‘tekrar zam gelecek' diyorlar. Paket servisle idare ediyoruz ama sona geldik. Pandemi sadece bize mi var. Devlet desteği yok. Pandeminin cezasını biz çekiyoruz.”

SÖZ DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Kılıçdaroğlu, esnafın yaşadığı sorunları dinledikten sonra açıklama yaptı. CHP lideri şöyle konuştu: “İktidar partisi 1 milyon 300 bin esnafın sorununa çözüm getirmek zorunda. Asgari ücreti düşük tutarsan ne alsın vatandaş. Esnaf güçlenmeli ki ekonomi güçlensin. Birisi üretiyorsa bundan daha değerli bir şey yok. Altı ay buraya para girmezse ne yapacaksın? Ama umutsuz olmayın. Düzeni değiştireceğiz. Herkesin kazandığı bir düzen olmazsa, orta direği yok edersen ne olacak? Ortada destek yok. Verilen destek 1 milyon 300 bin esnafa 7 milyar lira. Sadece bir Katarlı şirkete sağlanan ise 90 milyon dolar. Mitinge serbest, buraya gelince yasak. İnsanca ve hakça bir düzen kurmak zorundayız. Beraber yapacağız.”

90 tane zincir market var işimizi kesiyor

MHP'li olduğunu söyleyen bir vatandaş ise Kılıçdaroğlu'na şöyle dert yandı: “AVM ve mağazalardan şikayetçiyim. Çamaşırdan deter-jana gıdaya kadar her şeyi satıyorlar. Aksaray'da sadece 90 tane zincir market var. Kim izin veriyor? Yıllardır MHP'ye oy veriyorum. Bu Fenerbahçe-Beşiktaş meselesi değil memleket meselesi. Esnafım, çocuğum üniversite bitirdi, işimi yapıyor. Bundan büyük ayıp olur mu? Vatana faydalı olsun.” (Sözcü)