Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları ele ele verdi, "Kadın Çiftçi Eğitim İşbirliği Programı" düzenledi. Bu kapsamda İzmir'de de 110 kadın çiftçi eğitime alındı. Programı başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Selçuk'ta düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın eşi Berrin Kıraç, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Ertaş ve 21 İlçenin Ziraat Odası Başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan AKP İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, hükümetin tarıma ve kadın üreticileri verdiği önemi anlattı. Ulema, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2003-2012 yılları arasında kadın çiftçilere yönelik 81 ilde 32 bin 250 toplantı gerçekleştirdiğini, toplam 428 bin kişinin eğitime alındığını söyledi.
Ulema, kadının adının artık tarımda da daha gür duyulduğuna dikkat çekti, şöyle konuştu: "Kadınların, tarımsal üretimde ve faaliyette azımsanmayacak ölçüdeki emeğine rağmen ne yazık ki bir ismi yoktu. Bizler bunu değiştirmeye karar verdik. Eğer tarımda, kırsal alanda çalışan kadınlarımızı eğitim yönünden güçlendirirsek, onlara yaptıkları iş hakkında daha çok bilgi verebilirsek, daha çok donanım sahibi olmalarına katkı sağlarsak, o zaman yaptıkları işten daha büyük bir haz alırlar. Böylece milli ekonomiye daha büyük oranda katkı sağlarlar. Kadınımızın çabasını verimli kılmak, her şeyden önce sadece vicdanın değil aklın da gereğidir."

Avrupa lideriyiz

AKP İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, tarıma ilişkin de bilgilendirdi: "Günümüzde tarım, sadece toprakta ve pazardaki süreçler ve araçlarla yönetilemeyecek kadar büyük ve önemli bir sektör haline gelmiştir. Bu süreç, tarımda kırsal kalkınmayı gerçekleştirecek, tarımsal geliri istikrarlı bir şekilde artırarak hayat standardını yükseltecek, kaynakların daha etkin, ekonomik ve verimli kullanılmasına imkan sağlayacak bir tarım politikasının uygulamaya konulmasını zorunlu kılmıştır. Hükümet olarak geride bıraktığımız 10 yılda reform niteliğinde birçok ilke imza attık. 10 yıl öncesine kadar bir tarım politikamız bile yoktu. Tarıma gündelikçi bakıştan stratejik planlamaya geçtik, tarımı sosyal bir alandan çok iktisadi bir alan olarak ele aldık. Bugün tarım, gayrisafi yurtiçi hasılada yüzde 8, istihdamda yüzde 24.8, ihracatta yüzde 10.5'lik payıyla ülkemizde ön plana çıkan sektörlerden biri oldu. Dünyanın 7'nci, Avrupa'nın birinci büyük tarımsal ekonomisi olmamız, 20'den fazla ürünün üretiminde dünyada ilk 5'te yer almamız ve bin 536 ürünü 186 ülkeye ihraç etmemiz, tarımın ülkemizdeki yerini ortaya koymaya yetiyor. Bu başarı çiftçimizin başarısı, bu başarı hükümetimizin başarısı ve en mühimi de kadın üreticilerimizin başarısıdır. Onların sayesinde toprağımız daha verimli ve daha bereketli." 
Editör: Haber Merkezi