Çadır Kampı ve Outdoor Aktivitelerin Yükselen Popülaritesi Çadır Kampı ve Outdoor Aktivitelerin Yükselen Popülaritesi

. Ankara-Tatvan ve Ankara-Diyarbakır güzergahlarında yapılacak yeni seferlerle ilgili bilgi veren Bakan Uraloğlu, 17 Nisan'da Ankara-Tatvan, 19 Nisan'da ise Ankara-Diyarbakır trenlerinin yolculuklarına başlayacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin turistik trenlerine heyecan verici bir geri dönüşün habercisi olarak, Ankara-Tatvan ve Ankara-Diyarbakır tren seferlerinin başlangıç tarihlerini duyurdu. Bakan Uraloğlu, 17 Nisan'da Ankara-Tatvan ve 19 Nisan'da Ankara-Diyarbakır tren seferlerinin başlayacağını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, yazılı bir açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2002'den bu yana devam eden yatırımlar ve atılımların, ulaşımın her alanında önemli bir dönüşüm sağladığını vurguladı. Türkiye'yi yüksek hızlı demir yolu hatlarıyla tanıştırdıklarını belirten Uraloğlu, mevcut demir yolu hatlarında da önemli iyileştirmeler yapıldığını ifade etti.

Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif olarak TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilecek olan turistik trenlerin haziran ayının ortalarına kadar seferlerine devam edeceği kaydedildi. Bakan Uraloğlu, "Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan turistik tren hatlarıyla, bölge turizmi canlanacak ve vatandaşlarımız kültürel ve tarihi mirasımızı daha yakından tanıma fırsatı bulacak" dedi.

Editör: Nurican ALBAYRAK