1. Lig'de normal sezon sona erdi. Süper Lig'e çıkacak takımlar Gençlerbirliği ile Denizli olmuştu geçtiğimiz hafta fakat lig liderliği son hafta belli oldu. Play-Off'ta mücadele edecek takımlar ve eşleşmeler de belirlendi. Altınordu, 5. sırada girdiği son haftada mağlup olarak 7. sırada geriledi ve Play-Off dışında kaldı. Bu son 4 sezondaki 4. 7'nciliği idi.
Altınordu ile birlikte toplam 5 müsabaka aynı saatte oynanıyordu. Ben de tüm karşılaşmaları anı anına takip ediyordum.
Dakika 6: Hızlı bir başlangıç oldu. 55 puanla 7. sıradaki Adana Demirspor 6. dakikada öne geçti lider Gençlerbirliği karşısında. Bu skor Adana Demirspor'u Play-Off'a soktu, Gazişehir Gaziantep'i çıkardı. Diğer taraftan da Denizlispor'u liderliğe yükseltti.
Dakika 8: Haftaya 56 puanla 6. sırada başlayan ama an itibarı ile 7. sıraya düşen Gazişehir Gaziantep de lig sonuncusu Kardemir Gaziantep deplasmanında gol buldu. Bu sefer Altınordu 7. sıraya indi.
Dakika 9: Denizlispor, İstanbulspor deplasmanında 1-0 öne geçti, averajla olan liderliğini 2 puan farka çıkardı.
Dakika 11: Gazişehir Gaziantep gol yedi, 1-1 beraberlik geldi, Altınordu 6. sıraya yükseldi.
Dakika 13: Gazişehir Gaziantep tekrar öne geçti, Altınordu'yu 7. sıraya itti.
Dakika 13: Saniyeler sonra Altınordu Giresun karşısında gol buldu, 5. sıraya yükseldi ve Adana Demirspor 7. sıraya düştü. 59 puanla 4. sıradaki Osmanlıspor'un play-offu garanti olsa da, yenildiğinde ve 57 puanlı 5. sıradaki Altınordu yendiğinde sıralama değişecekti. Sıralamanın değişmesi Osmanlıspor'un ilk eleme maçını kendi sahasında oynaması demekti. Deplasmanda oynamayı yeğlerdi.  Bu nedenle Altınordu karşısında ikili averajda üstün olduğundan Adanaspor deplasmanından 1 puan çıkarması yetiyordu. Adanaspor,'un Osmanlıspor önünde öne geçmesi, Altınordu'yu 4. sıraya taşıyacaktı.
Dakika 14: Denizlispor gol yedi ve maça denge geldi ama ikili averajda hala liderdi.
Dakika 22: Osmanlıspor öne geçti ve 4. sıradaki yerini sağlama aldı. Kaybetmesi için 2 gol yemesi gerekiyordu.
Dakika 29: Adanaspor, Osmanlıspor karşısında beraberliği yakaladı. Adana'nın 1 gol daha atması Altınordu'yu 4. yapacaktı.
Dakika 29: Gazişehir Gaziantep 3-1 öne geçti Karabük karşısında ve Play-Off'u neredeyse garantiye aldı. Bundan sonra Altınordu'ya odaklandı. Çünkü onun puan kaybetmesi, Antep temsilcisinin 3. sırada yer alan Hatayspor yerine Osmanlıspor ile oynaması anlamına geliyordu.
Dakika 38: Denizlispor yeniden öne geçti. Gençlerbirliği'nin 2 puan önüne geçmiş oldu.
Dakika 54: Osmanlıspor öne geçti ve Altınordu'nun 4. sıra hayali mucizelere kaldı.
Dakika 57: Adana Demirspor gol yedi ve skor 1-1'e geldi. Altınordu yenilse de ilk 6 içinde yar alacaktı.
Dakika 68: Adana Demirspor yeniden öne geçti ama 7. sıradaki yeri değişmedi.
Dakika 68: Altınordu gol yedi. 1-1 beraberlik olunca ikili averajla Şimşekler 7. sıraya geriledi.
Dakika 79: Altınordu 2-1 yenik duruma düştü. Ya 2 gol atacaktı ya da 36. dakikadan itibaren 10 kişi oynayan Gençlerbirliği'nin beraberlik golünü bekleyecekti.
Dakika 90: Hiç biri olmadı ve Altınordu ligi 7. sırada bitirip, sezonu kapattı.

Dramatik son

Bir takım düşünün, son haftaya kadar play-off için savaşsın, son hafta eline gelen fırsatı kaçırıp, 7. olsun, play-off dışı kalsın. Ne 1 ne 2 ne 3... Tam tamına son 5 sezonda 4 kere.
Rakip, küme düşmeye oynarken son haftalara ligde kalmayı garantilemiş Giresunspor idi. Hiç bir anlam ifade etmiyordu bu maç. Yine de puan almak için çıkmışlardı sahaya. Altınordu için ise rahat bir galibiyet alınacağı umuluyordu Karadeniz deplasmanında.
Play-Off için mücadele eden Altınordu değil de Giresunspor'muşçasına bir maç izledik. 13. dakikadaki Altınordu golüne kadar ger şey normaldi. Kırmızı lacivertliler standart oyunlarını oynuyorlardı. Giresunspor ise ligi bitirmiş gibi değildi. Hiç görmediğim kadar istekliydiler. Sanırım oyuncular kendilerini gösterip, transfer için değerlerine değer katmak istiyorlardı.
Ne zaman ki Altınordu öne geçti, işte o zaman her şey değişti. Öyle böyle bir değişim de değil. Giresunspor yüklendi de yüklendi. Altınordu tanınmayacak bir haldeydi. Ligin en iyi pas yapan takımı gitmiş, 1 metre öteye bile pas veremeyen bir takım gelmişti. Böyle olunca da Hasan gelen topları ileriye doğru rastgele vurarak uzaklaştırmaya başladı.
Çıkarken kaptırılan toplar ve bu sayede Sağdan soldan gelen Giresunspor. Kalede Erce vardı da erken bir gol yemekten kurtuldu Altınordu. Ev sahibi takım erkenden oyuncu değiştirdi, gol atmak için kumar oynadı. Konuk takım hiç bir şekilde buna cevap veremedi.
Her şeye rağmen en net pozisyonları hızlı çıkan Altınordu buldu. Hele bir pozisyonda, 33. dakikada yüzde yüzlük bir gol kaçtı. Önceden çalışılmış olan serbest vuruşta, sağda Kerem pası aldı, ceza alanı içerisinde arka direkteki Anıl'a havadan bir pas attı. Anıl bomboş. Kalede ise sadece ve sadece Çağlar var. O da direğe doğru koşuyor. Anıl kafasını koştuğu yöne vurunca Çağlar topu çizgiden ayağı ile çıkardı. Oysa uzak direk tarafı olabildiğince boştu. Kafasıyla oraya çok rahat vurabilir, farkı 2'ye çıkarabilirdi.
40. dakikada da hafif çaprazdan Sefa'nın şutu önce uzak direğe, ardından da yakın direğe çarptı, çıktı. Bu da şansın yanlarında olmadığını gösteriyordu. 51. dakikada da Okan'ın şutu üst direkten döndü. Kaleci uçarak parmaklarıyla dokunmuştu. Dokunmasa goldü belki.
İkinci yarı da top kaybıyla başladı Şimşekler. Aynı senaryo bu yarıda da devam ediyordu. İlk yarı yırtmıştı, bu yarı yırtamadı. 68. dakikada yenen gol ile beraberlik geldi.
Adana Demirspor'un önde olması sebebiyle galibiyet şarttı. Hüseyin Eroğlu defanstan oyuncu çıkarıp, hücum oyuncusu soktu. Bu sefer de defans iyice çöktü.
79'da Giresunspor 2'ye 2 geldi, 2-1 öne geçti. Hücumda tamamen etkisiz kalan Altınordu için galibiyet mucizelere kalmıştı. Oyundan iyice düştüler, bu da 90. dakikada 3. golü getirdi.
Bu sonuçla Altınordu bir sezonu daha 7. sırada sonlandırarak, büyük bir hayal kırıklığı yaşadı, yaşattı.