Zaten şaşkınım da. Acaba, üstüne bir de küfür mü edeyim.
Altından girip, üstünden mi çıkayım. Ya da, bir güzel saydırayım mı, ona karar veremedim.
Anlamışsınızdır neden bahsettiğimi. Maske, kolonya ve dezenfektanlardan söz ediyorum.

Önce maske...

Tanesi 50 kuruşa satılan maske, Çin'de coronavirüs'ün görülmesiyle birlikte ne hikmetse bir anda bizdeki fiyatı önce 3 liraya, sonra da 5 liraya çıkıverdi. Bugün ise tek maske 15 ila 20 lira arasında alıcı buluyor...
Şükürler olsun ki, bizde vaka sayısı biiirrrrrr.

Gelelim kolonyaya...

Konak'taki Tariş mağazasının yolunu bilmeyenler, dün başka yerde kolonya bulamayınca metrelerçe kuyruk oluşturdular buranın önünde. Beklemeyi göze alamayanlar ise eczane, market, bakkal dahil hepsini sıraya dizdiler. Bazılarından 2 katına, bazılarından 3 katına tedarik ettiler kolonyalarını. Şükürler olsun ki, bizde vaka sayısı biiirrrrrr.

Sıra dezenfektanda...

İçinde ne olduğu bilinmeyen, çeşitli plastiklerin içine konulmuş, bir takım karışımlar çoluk çocuğun elinde piyasaya sürülmeye çalışılıyor. Ne markası var üzerinde ve ne de adı. Kim üretmiş, nasıl üretmiş hiç arama bulamazsın. Küçücük şürüp şişesi kadar bu çakma dezenfektanların fiyatı 30 liradan başlıyor. Şükürler olsun ki, bizde vaka sayısı biiirrrrrr.

Ya marketlere ne demeli

Önceki akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de sadece bir kişide koronavirüsün görüldüğünü açıklamasının ardından bir anda sanki ülkenin kimyası değişti. Marketlere başlayan hücum, dün de gün boyu devam etti. Market rafları boşaldı, evler un, makarna, pirinç, fasülye, nohut ile doldu. Bu arada unutmadan söyleyeyim, makarna hem kral oldu, hem de kraliçe. Öylesine kıymetlendi yani. Şimdiye kadar öğrenci yemeği olarak bildiğimiz makarnanın yanına yaklaşmak cesaret işi. Açıklama öncesi fiyatı 2 lira 25 kuruş olan makarna bazı internet sitelerinde 25 ila 30 lira arasında satılmaya başlandı. Olan bu saatten sonra öğrencilere oldu anlayacağınız. Bir paket daha fazla aldıkları için kendilerini uyanık sanan acıkgözler, inşallah bunlar kurtlanmadan tüketmeyi becerebilirler. Tabii bu da ayrı bir konu.

Lütfen fazlasını almayın!

Ey muhteremler.
Ey tabiri caiz ise kendine Müslümanlar. 50 tane maskeyi, 5 litre kolonyayı, 10 litre dezenfektanı alıp da ne yapacaksın.
Senin bugün aldığın maskelerin, kolonyaların, dezenfektanların doğru dürüst üretilmiş, senin ihtiyacına karşılık olacak ürünler olduğunu mu sanıyorsun? Hiç şüphen olmasın ki, hepsi değilse de çoğu merdivenaltı.
Şunu unutma ki, asla verdiğin paranın karşılığını alamıyorsun!. Unutma ki sadece ve sadece, fırsatçıların, ahlaksızların ceplerini dolduruyorsun. Çözümü ise ihtiyacın olan kadar almaktır.
Zaten bu süreç Sağlık Bakanı tarafından oldukça sağlıklı bir şekilde yürütülmektedir. İnanın ki, kısa bir süre sonra bu illetin adı dahi unutulacaktır. Peki o zaman yaptığınız stokları siz ne yapacaksınız?
Lütfen fazlasını almayın!
Böylece hem aldanmızsınız, hem de fırsatçılara, ahlaksızlara kızıp benim gibi ağzınızı bozmazsınız.