Zaman ne kadar çabuk geçiyor... Haber Ekspres'te yayımlanan ilk yazımın üzerinden on bir ay geçmiş. Daha dün gibi oysa...
Haber Ekspres'in "doğum günü" olduğunu öğrendiğimde, hem "İyi ki doğdun!" demek, hem de bu sevimli gazete ile ilgili duygu ve düşüncelerimi sunmak istedim.
'Haber Ekspres adı bana neyi çağrıştırıyor?' diye düşündüğümde, aklıma ilk gelen sözcük "Özgürlük". İstediğim konu hakkında, istediğim sözcükleri kullanarak, istediğim gibi yazma özgürlüğüne sahip olmak güzel bir duygu. Ara sıra kapris yapıp, "Bugün özel bir gün, fazladan özel bir yazı yazmak istiyorum" dediğimde kabul görüyorum; hatta sevinmiş gibi bile yapıyorlar. Zevkle okuduğum diğer yazarların yazıları da "özgürlük" kokuyor ve sonuçta gazeteniz, farklı insanların özgür düşüncelerinin uyumunu sunuyor sizlere...
Gazeteyi ilk elime aldığımda, kolay okunan ve ilkeli bir gazete olduğunu hemen anlamıştım. İyi bir internet kullanıcısı olarak internet gazeteciliğinde de çok başarılı olduklarını, son derece dinamik bir site yarattıklarını söyleyebilirim.

Gazetecilikten pek fazla anlamasam da bölgesel bir gazete çıkarmanın güçlüklerini tahmin edebiliyorum. Türk basınının zor bir sınav verdiği şu günlerde "Haber Ekspres"in ilkeli yayıncılığıyla birçok alanda aldığı yüksek notlar, geleceğinin parlak olduğunun da kanıtı.
Bana özgürce yazma fırsatı veren Haber Ekspres'e ve başta Sayın Aydın Bilgin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.
Nice yaşlara...