Lig daha başlamadan önce herkes yere göğe sığdıramıyorken ben eleştiriyordum.

'Ben demiştim demeyi sevmem ama ...' diye başlar bazı cümleler. Ve devam eder anlatmaya.
Oysa ben tam tersini yaparım. 'Ben demiştim demeyi çok severim' diye başlarım yazacaklarıma ya da söyleyeceklerime. Geçmişte çok yaptım.
Bugünkü konum Galatasaray'ın transferleri ve kadro yapısı. Lig daha başlamadan önce herkes yere göğe sığdıramıyorken ben eleştiriyordum.
***
8 Ağustos 2023 tarihiyle başlayayım. Linkini de hemen aşağıya vereyim.
https://www.haberekspres.com.tr/galatasarayda-kadro-yanlis-kuruldu-1
Bu yazımda sarı kırmızılıların Türkiye Ligi için şampiyon olabileceğini ama Avrupa'da başarının zor olduğunu ima etmiştim.
Kazımcan Karataş'ın sol bek değil, sol orta saha oyuncusu olduğunu belirttim. Ofansif tarafı yüksek. Sol beke nasıl evrildiğini onun için özel olarak kaleme alıp, çektiğim videoda açıklamıştım. Altay'da oynarken o bölgeye mecburen kondu ama başarılı olamadı. Her nasıl olduysa Galatasaray tarafından sol bek olarak transfer edildi. Çok şaşırdım. Yeterli bulunmadığı için şimdi kendisini kiralık göndermeyi planlıyorlar. 
Angelino'nun tek bildiğimiz özelliği yaptığı asistler ve golleriydi. Defansif başarısını gösteren hiçbir veri internette yoktu. O, hücum yönü kuvvetli orta saha oyuncusu özelliği taşıyor. Sol bekte oynayabilecek kapasitesi yoktu. Bunu çok geç anladılar. Ve artık takımdan gönderilmek isteniyor. Yeni bir sol bek peşinde koşuluyor.
***
9 Ağustos 2023
https://www.haberekspres.com.tr/galatasarayda-kadro-yanlis-kuruldu-2
Burada da Leo Dubois'nın mutlaka tutulması gerektiğini yazmıştım.
Youtube'da yaptığım canlı yayınlar köşe yazılarımın seslendirmesi oluyor bir bakıma. Daha fazla şey söyleyip, daha fazla detaya girebiliyorum. Orada da ben olsam Angelino ve Kazımcan'ın yerine sol bekte Dubois'yı tercih edeceğimi belirtmiştim. Şimdilerde televizyonda program yapan bazı yorumcular da aynı şeyi söylemeye başladı. Başakşehir'e kiraladıkları Fransız şu anda takımda olsaydı sol bek alınmasına gerek kalmaz, boşuna para harcanmazdı.
Videomda Zaha'nın transferini aşırı lüks bulduğumu da söylemiştim. Orada formda olan Kerem varken alınmasını gereksiz görmüştüm. İkisinden de faydalanmak isteyen Okan Buruk, genç oyuncuyu merkeze aldı. Bu da onun verimliliğinin iyice düşmesine neden oldu. Şimdilerde Kerem'e çok büyük eleştiriler yapılıyor.
***
Ben futbol uzmanı biri değilim. Oyuncu izleme gibi bir işim de yok. Sadece maçları genel olarak izlerim, kişilere odaklanmam. Bazı oyuncuların ne yapıp ne yapamayacağı apaçık ortada olur. Görmesi kolayken, böylesine hatalı transferleri milyar dolarlarla oynayan kulüpler nasıl yapar anlamak mümkün değil. Hiç kimseye danışmazlar mı? Eğer danışılmışsa da yanlış kişilere güvenmişler. Futbolda kariyerli olunsa bile, bu oyuncudan iyi anlayacakları anlamına gelmez. Farklı yetenekler gerektirir.

Zaha ve Tete

Bu iki oyuncu çok eleştiriliyor. Beklenen performanslarının çok altında kaldıkları söyleniyor. Böyle olacağını da bekliyordum. Çünkü her iki futbolcu da boş alan oyuncusu. Topu aldıklarında kaleye çalım atarak değil slalom yaparak giderler. Hızlı ve çeviktirler. Türkiye'de kapanan takımlara karşı mücadele edeceklerinden tam verimlilikte oynayamayacaklarını tahmin etmiştim. Fakat Avrupa beni şaşırttı. Büyük takımlara karşı Galatasaray'ın daha çok defansif oynayacağı için hücumda üzerine gelen takımlar karşısında rahatça boş alan bulacaklarını tahmin etmiştim. Şampiyonlar Ligi'nde güçlü takımlar karşısında bile baskılı oynadı, rakibi fazla üzerine getirtmedi, dolayısıyla fazla boş alan bulunamadı.