Küme düşmeme mücadelesi veren Erzurumspor, sahasında şampiyonluk adayı Bodrum FK'yı konuk etti. Ligde en soğuk şehir Erzurum'ken, en sıcak yeri Bodrum. Soğuk ve sıcağın karşılaşmasıydı aynı zamanda. Hava sıcaklığı 4 derece kadardı. Bodrum'da o anda 20 dereceye yakın.

***

Ligde en çok koşan ve savaşan takımların başında Bodrum geliyor. Erzurumspor 5'li defansla sahaya çıktı. 4 orta saha ve 1 forvet. 'Beraberlik olsun, puan olsun' anlayışıydı bu. Çok da doğru bir düşünce. Başa baş oynamaya kalkmak kondisyon olarak oyundan düşmek anlamına gelebilirdi.

Müsabaka başladı ama o çok koşan Bodrum'dan eser yoktu. 3 gün önce kupada Gaziantep deplasmanında sahaya çıkmıştı. 90 dakika boyunca Süper Lig takımına karşı direnmiş, son dakikalarda gol yiyip elenmişti. Hazır Gaziantep'teyken, yani Türkiye'nin diğer ucunda evden çok uzaklardayken, geri dönüp, tekrardan öbür ucuna Erzurum’a gitmek olmazdı. Doğrudan Erzurum'a geçiş yapıldı. Hem kupa maçında harcanan efor hem de deplasmanlarda konaklamak takımı olumsuz etkilemişti. Tanınmayacak haldeydi. İleride pres yapmayıp rakibini geride karşılamayı tercih etti. Bu alan daraltmasına ve kalesinde pozisyon görmemesine sebep verdi ancak rakibinin de defansif oyunu yüzünden pozisyona girmekte zorlandı. Üzerine 51. dakikada Omar Imeri'nin kırmızı kartı eklenince sonraki dakikalarda 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Oyun çok fazla durdu, yerde kalan oyuncu çok oldu. Tempo aşırı yavaştı.

***

Kısaca 2 takım da daha defansif oynadı, alan daralttı ve yok denecek kadar az pozisyon yaratıldı. Kaleciler neredeyse kurtarış yapmadan maçı tamamladılar.

Uzatmaların da sonu gelmişken, defansın hatası ve Eren Tozlu'nun yeteneği golü getirdi. Son dakikalarda özellikle Erzurumspor gol için çok yüklenmeye başlamıştı. Buna rağmen ceza alanı içine gönderilen topta Bodrum 1 kişiye karşı 2 rakip oyuncuyla yakalanmıştı. Öndeki alamadı, arkadaki alıp, takımına altın değerinde galibiyeti getirdi.

***

Kırmızı karta da biraz değineyim. Süleyman Koç defans arkasına sarktı. Imeri arkasında kaldı. O kadar dibindeydi ki rakibi adım atarken ayakları takıldı ve düştü. Arkada kalındığında çok yakından rakip takip edilmez. Ayağa temas etmemek için adım atmayı bırakıp, iki bacak sabit tutulur, havaya zıplanır ve hemen sağ veya soldan yetişilmeye çalışılır.

Bandırmaspor’un boynu bükük

Boluspor, transferlerle takımı daha da güçlendirip, Play-Off hattına girmek için çalışmalar yaptı. Bandırmaspor'un hedefi ligin 2. basamağına yaklaşmayı istiyordu. Bu iki takım Bolu'da sahaya çıktı.

İlk yarı oyunda üstünlük sürekli el değiştirdi. 3-4 dakika kadar bir takım topu kontrolüne aldıktan sonra, ardından diğer takım aynı sürelerde oyuna hakim oldu.

İlginç bir durum vardı. Defanslar pas yaparken pres uygulanmadı. Top ileriye geç taşındı. Çok ama çok ağır bir tempoda oynandı. Ne zaman ileriye çıkıldı birden oyun hızlandı, futbolcular savaşmaya başladı.

İlk yarının uzatma dakikalarında gelen gol 2. yarınının seyrini biraz değiştirdi. Geriye düşen Bandırmaspor, daha fazla topla oynadı ancak pozisyon bulmakta zorlandı. Mücadele böyle bitmek üzereyken, beklenmedik bir gol geldi.

Konuk takımdan Mustafa Çeçenoğlu faul atışı kullandı. Ceza alanına yakın olduğu için doğrudan kaleye vurdu. Daniel Avramovski kafa ile şutu önledi ama yere yığıldı. Hakem hemen oyunu durdurdu. Tedavi edildi. Hava atışında topu Boluspor'a bıraktı. Bandırmalılar kendilerine verileceğini düşünüp, tüm hatlarıyla ileriye çıkmıştı. Arkaya kaçan Adel Bettaieb topu sürdü kaleciyi geçti ve golü attı. Ortalık birden karıştı. Çünkü kafayla önlenen top Bandırmasporlu oyuncunun önüne düşmüştü. Hekemin azıcık bekleyip, sonra oyunu durdurması gerekirdi. Kafalara gelen darbelerde hemen oyun durduruluyor ama 1 saniye geç durdurmanın hiçbir kötü tarafı olmaz. Önceden düdüğü çalınca kurallar gereği topla en son oynayan takıma, Boluspor’a top verildi. Bir bakıma hak yenmiş oldu.

Tartışmaların ardından golü atan ev sahibi büyük bir centilmenlik örneği gösterdi ve Mustafa Çeçenoğlu'nun santradan topu sürüp golü atmasına izin verdi. O anda maçın bitiş düdüğü çaldı. Ancak hakem Fatih Tokail'den beklentim azıcık daha oynatıp, en azından 1 atak yapılmasına izin vermesiydi.

***

Maçı Boluspor 2-1 kazanarak play-off hattına 1 adım yaklaşmış oldu. Bandırmaspor'da Hüseyin Eroğlu ligde 2. Karşılaşmasından da galibiyet alamadan ayrıldı.