Play-Off hattı içerisindeki 2 takım. Bodrum FK ve Göztepe. Bodrum'da karşı karşıya geldiler. Zorlu bir maç olacağı apaçık belliydi. Oyun sistemlerine bakmak bu kanıya varmak için yeterli bir şey.
Açayım hemen konuyu. Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir her zaman takımının çok koşmasını ve savaşmasını istiyor. Bunu yıllardır çok başarılı bir şekilde sürdürdü. Ancak bu sezon eski performansından biraz uzak kaldı. Göztepe'de özellikle yeni teknik adam Stanimir Stoilov geldikten sonra rakibi gibi aynı sistemi belirledi. Bu sayede başarılı skorlar aldı. Müsabaka normal şartlarda beraberliğe daha yakın gibi görünüyordu. 
***
Karşılaşmaya konuk takım biraz daha iyi başladı. Daha atak göründü. Bu da daha çok sahip olmanın sayesinde... Üstün olduğunu düşünmeyin sakın. Üstün olan taraf yoktu. 
Topla ne kadar iyi oynandığının önemi olmadı. Sahada güç savaşı vardı. Kimin daha çok koşacağı, kimin ikili mücadelelerde daha çok ayakta kalacağı önemliydi. Böyle olunca ceza alanı içi pek kullanılamadı. Dolayısıyla pozisyon sayısı oldukça düşük seyretti.
***
Bodrumspor 3-0 gibi farklı bir skorla galibiyet aldı. Bunun sebebi neydi?
Uzak ara en büyük sebep tecrübeydi. Futbol oynama tecrübesi değil, yıllardır yüksek tempoda oynamanın verdiği deneyim. Yeşil beyazlılar dakikalar azaldıkça bırakın yorulmayı daha çok koşmaya başladı. Bu koşular da depar şeklindeydi.
Sarı kırmızılılar ise son 4-5 haftadır bu şekilde mücadele ediyordu. Dakikalar geçtikçe güçte azalma oldu. Maçlarında ileri geri çok koşup, boş alan vermezken, bu sefer dayanamadılar ve geride çok boş alan bıraktılar. Bu boş alanlar yüzünden de golleri kalelerinde gördüler.
***
Biraz daha detaya gireyim.
Karşılaşma başladığında Kenneth Mamah korkusuzca toplara giriyordu. Biraz sertliğe neden oluyordu. Sonrasında rakip oyuncular da sertliğe başladı. Vuramayacakları topa ayak uzatıp rakibe temas ettiler, topa vurmak üzereyken kalça koyup engellemeye çalıştılar; gibi gibi.
Göztepe defans yaparken 5'li, hücum ederken ise 3'lü savunmaya dönüyor. Sol ve sağ kanatlar ileri geri sürekli çalışıyor. Bu sefer kendileri gibi oyuncularla karşı karşıya geldiler. Sol tarafta İsmail Köybaşı çok ileride kalıp, geriye dönmekte zorlandı. O taraftan çok atak geldi kalesine. 
Sağ tarafta dinamo gibi ileri geri yorulmadan koşabilen Ogün Bayrak yine aynı temposuna devam etti ama bu sefer bir sorun oldu. Çabuk atağa kalkabilen rakibi karşısında geriye dönmekte biraz gecikti. O biraz gecikme kendi kalesine gol atmasına neden oldu. Kale içinde bomboş durumdaki oyuncuya top gidecekken, geriye dönmekte geç kaldı, koşarken ayak uzattı. Uzatmasa rakibi boş kaleye tamamlayacaktı. Başka çaresi yoktu. Zamanında orada olabilseydi uzaklaştırması kolay olurdu.
Stanimir Stoilov durumun hiç iyi olmadığını görünce radikal bir değişiklik yaptı ve 2. Yarıya 4 değişiklikle başladı. Daha hızlı oyuncuları sahaya sürüp, güçleri dengelemek istedi. İsmail Köybaşı’nın çıkmasıyla o taraftan atak sayısı azaldı ama bu sefer gol atmak için yüklenildiğinden geride çok boş alan bırakıldı. 
***
Göztepe az gol yiyor ama gol atma konusunda da sorunlar yaşıyor. Geçen hafta lidere 5 gol attığına bakmayın. En az 3 tane karşı karşıya kaçırdıkları var, inanılacak gibi değil. Kapanan takımlara karşı pozisyon bile bulamıyor. Bulsa da nadiren. Gol atma olasılığı düşük. Kalesinde az gol görünce 1 gol atması bile 3 puana yetiyor. Bu sefer çok çabuk geri gelen takıma karşı oynadı. Ve aynı zamanda çok fazla yoran takıma karşı.
Bodrum FK ekstra motive sahaya çıkmıştı. 16 maçta sadece 9 gol yiyen rakibine 1 maçta 3 gol atarak duvarı yıkmış oldu.