Bodrum FK, ligin en az galibiyet alan takımı olan Giresunspor karşısında kesin favori olarak sahaya çıktı. Evindeki bu mücadeleyi 4-0 kazanarak, Süper Lig yarışında iddiasını daha da artırmış oldu.
***
İlk yarı farklı, 2. yarı farklı bir müsabaka izledik. Değişmeyen tek şey yeşil beyazlı takımın 2 devrede de 2'şer gol atması oldu.
İlk yarı oyuna Bodrum FK tamamen hakimdi. Adeta amatör takımla oynarmışçasına rahat bir 45 dakika çıkardı. Bunun sebebi Giresunspor'un transfer yapamamasından dolayı genç ağırlıklı sahaya çıkmasıydı. Ama bu tek başına anlatmaya yetmez. Açmak gerekir.
Bir tarafta deneyimli ekip, diğer tarafta genç... Deneyimli takım teknik olur ve bu sayede üstünlük kurar. Genç takım daha çevik ve dayanıklı olur. Çok koşarak dengeyi kurmaya çalışır. Ancak sahada deneyimli olan da daha çok koşup, savaşan da Bodrum FK olunca arada çok büyük bir fark oluştu. Giresunlu oyuncular topu aldıklarında hemen presle karşılaştılar. Tatlı sert bir rakip karşısında pas yapmakta zorlandılar ve topu hemen kaptırdılar. Kaptırmadan ileriye çıktıklarında da rakip hızla geriye döndü ve boş alan bırakmadı. Tek kale bir maç oldu.
İkinci yarıda Bodrumspor presini azalttı, rölantiye aldı. Böyle olunca konuk takım daha rahat oynamaya başladı. Özellikle Çekdar Orhan maestroluğa soyundu. Defansından topu aldı, ileriye çıktı, ceza alanına kadar geldi. Ama burada kalabalık defans karşısında dar alanda paslaşmalar başarısız olunca pozisyon bulunamadı. 2 şut çekebildi, isabet sağlanamadı. Ne korner atabildi ne de ceza alanı içine orta yapabildi. 
***
Gollerin 2 tanesinde tamamen defans hatası vardı.
2. golde arka tarafta Kenan Özer bomboş bırakıldı. Hızlı hücum olmamasına rağmen yapılan ortaya rahatça kafa vurdu ve golü attı. 3. golde de defans arkasına adam kaçırıldı. Kaleci çıktı ama rakibi topa daha yakındı. Burak Çoban kalecinin üzerinden topu aşırtıp, boş kaleye golü attı,.
***
Bodrum FK ilk 2'den uzaklaşmadan yoluna devam etmeyi başardı. Giresunspor için ise küme düşme ihtimali biraz daha arttı.

Bandırmaspor yara aldı

Hüseyin Eroğlu'nun ilk kez takımın başında yer aldığı Bandırmaspor, sahasında Erzurumspor'u konuk etti. Hedef 3 puanı alıp, ilk 2 sıradan uzaklaşmamaktı. Konuk takım ise yıllardır transfer yasaklısıydı ve buna rağmen kadrosunu pek kaybetmeden lige devam ediyordu. Bu sezon geçen seneden daha başarılı bir performans sergiliyordu. 
Türkiye genelinde soğuk havalar sonunda başlamıştı. Bandırma'da da eksilere yakın bir soğukluk vardı. Erzurumlu oyuncular bu tür havalara daha alışıklar. Rakibine karşı belki de tek avantajlı tarafı buydu.
***
Her ne kadar favori Bandırmaspor olsa da karşılaşma ortada geçti. Birbirlerine üstünlük kuramadılar. Adam adama oynadılar. Sahasında kapanan takım olmadı ama sürekli de topun arkasında durmayı başardılar. Bunun sonucunda da yok denecek kadar az pozisyon üretildi. Kaleciler bu soğuk havada çok üşümüşlerdir kesinlikle; kendilerine pek iş düşmedi.
2. yarı ev sahibi ekip daha istekli bir görüntü verdi ama bu oyunun seyrini pek değiştirmedi.
Orta alanda geçen bu müsabakada dolayısıyla gol de olmadı ve maç 0-0 beraberlikle sona erdi.
***
Pozisyon olmamasının ana nedeni yavaş tempoydu. İleriye hızlı çıkılamayınca geriye çabuk gelindi. Alan iyice daralınca kaleye gidilmesi imkansız hal aldı. Uzaktan şutla etkili olunabilirdi sadece. O şutu çekebilecek oyuncu da yoktu. 90 dakika boyunca orta alanda savaşıldı ve maç böyle sona erdi.
***
Çok fazla gereksiz fauller oldu. Bu da karşılaşmanın çok durmasına ve hız kazanamamasına sebep verdi. Top havadan aşağıya inerken kafa vuracak kişiye arkasından koşarak gelip, zıplayıp, kalçayla müdahale edildi. Kafayla gitse vurma ihtimali yüksek oysa. Faul yapmış oldu. İlginçtir hakemin faul kararı eleştirildi. 
Topla ilerleyen oyuncuya arkadan eller kondu ve önüne ayak uzatıldı. Düşürülünce faul çalındı. Elle dokunmamış olabilir, ayakla müdahale edilmemiş olabilir ama hakemin bunu süzmesi zor. Ceza alanı dışında verdiği faul kararı VAR'a gitmez. Omuz omuza müdahale etmek varken bu tür kolay yöntemi seçmek biraz da güçsüzlükten kaynaklanıyor. Topu kapmaya çalışmaktan çok rakip faulle durdurulmaya çalışıldı. Bu da oyunun kalitesini iyice düşürdü.
***
Bu sonuçla takımlar sahadan 1'er puanla ayrıldı. Deplasman takımı Erzurumspor için iyi bir sonuç. Fakat hedefi Süper Lig olan Bandırmaspor için kaybedilmiş 2 puan ve ilk iki sıradan biraz uzaklaşılması anlamına geliyor.