Göztepe, zorlu Gençlerbirliği deplasmanından evine mutlu döndü. 2. yarıda bulduğu gollerle müsabakayı 3-0 kazandı.

Karşılaşmaya Göztepe daha iyi başladı. İyi paslaşmalarla rakip kaleye gitti. Topa daha çok hakim oldu ama pozisyon kısırlığı önceki maçlarında olduğu gibi devam etti.
İkinci yarıya Gençlerbirliği iyi başladı. Hücumda daha fazla göründü. 54. dakikada penaltı kazandı ama Amilton bunu değerlendirmeyi başaramadı. Kaleci Lis'in doğru köşeyi bilmesi ve çok iyi uzanıp, topa sahip olması da penaltının kaçmasında en büyük etkendi.
65. dakika Kayode 2. sarı karttan oyundan atıldı. Buna rağmen ev sahibi takım oyunun üstünlüğünü bırakmadı. Kırılma anı 72. dakikada geldi. Kullanılan köşe vuruşundan gol gelince moraller iyice bozuldu. Defans güvenliği en aza indi bu yüzden 2 gol daha yendi .
Göztepe defansta çok dikkatliydi. Ligin en az gol yiyen takımı. Bu karşılaşmada da neredeyse hatasız oynadı, rakibe pek gol şansı vermedi.
***
İki takım arasındaki fark teknikti. Orta sahada Yalçın ve Doğan ayaklarına hakim olan oyuncular. Onların bu yetenekleri sayesinde topa daha çok sahip oldu. Gençlerbirliği'nde bu görevi üstlenebilen oyuncu yoktu. Ataklar daha çok doğaçlama oldu.
İlk 11 değerlerini de atlamak gerekir. Gençlerbirliği 3 milyon 350 bin euro, Göztepe ise 7 milyon 150 bin euro. Arada 2 katından büyk fark var ama oyun olarak bu kadar değil.
***
Yalçın Kayan ve Erdoğan arasında paylaşım sorunu olduğunu düşünüyorum. Yalçın hem defansta hem hücumda kendini gösteriyor. Her topu almak istiyor. Dolayısıyla çok koşuyor ve de oldukça yoruluyor. Tekniği çok iyi ancak kendini fazlaca zorlaması zaman zaman hatalar yapmasına neden oluyor. Nitekim 74. dakikada oyundan alındı. O, bu kadar fazla sorumluluk alınca Doğan arka planda kalıyor. Daha az topla oynuyor, daha az sorumluluk alıyor. Yalçın biraz daha ekonomik oynamalı ve Doğan daha fazla oyunun içine girmeli.
Kaleci Orkun Özdemir fazla telaş yaptı geri paslarında. İleriye aceleyle vurdukları taca gitti.
Teknik Direktör Stanimir Stoilov göreve gelir gelmez 3’lü defansı sevmediğini söylemişti. Sarı kırmızılı takım defans yaparken 5’li, hücum ederken 3’lü defans yapıyor. Bunu zamanla 4’lü defansa geçireceğini söyledi. Şu anda işler iyi gidiyor. Bu sebepten değişime gidilmiyor. İyi olan bir şeyle oynamak büyük hata olur. Deneyimli teknik direktör bunun bilincinde ve aynı şekilde yola devam ediliyor.