Bütün sene heyecanla beklenen yaz tatili başladı. Sadece ders, ödev ve sınav stresi değil biten, sabah erken kalkmalar forma giyme derdi de bitti en azından 3 aylığına. Çok başarılı da olsa it kaka bitirse de tatil hakları. Ama... 3 kocaman ay bomboş geçirilmemeli.

Klasik olarak kitap okuyun bol bol nasihatini verecek değilim, zaten kitap okumak için illa tatile ihtiyaç yok. Okul zamanında da okusunlar. Tatilde biraz daha ağırlıklı olarak spor yapmalı çocuklar. Çünkü yıl içerisinde okulda beden eğitimi dersi de olsa, ekstradan bir sporla da ilgilense çoğunlukla sıralrın başında geçiyor zamanları. Yaz tatilinde ise yaşlarına bedensel özelliklerine ve ilgi alanlarına en uygun spor seçilmeli ve buna zaman harcamalı.

Yüzme ve sörf öne çıkan sporlar olur yazın. Sıcak havalarda suyla içiçe olmak çok keyifli. Unutmayın ki sıçramak çocukların boyunu en fazla uzantan aktivite, o yüzden basketbolu ihmal etmeyin. 5-6 yaş grubu için jimnastik temel spor. Elbette futbol, voleybol veya başka spor ilgisini çekiyorsa, çocuğu bırakın o sporu yapsın.

Özellikle çalışan anneler çocuklarını evde bakıcıyla ya da aile büyüğüyle bırakmaktansa bir yaz okuluna göndermeyi düşünebilir. Çocukların tatil hakkını yok saymadan yani tüm yaz değil! Spor ağırlıklı yaz okullarının fiziksel gelişimlerine büyük katkısı var. Bireysel ve toplu sporları yapıp hem bedenlerini geliştirecekler hem de vakitlerini bilgisayar karşısında geçirmemiş olacaklar.

Aile büyükleriniz hayattaysa ne mutlu size. O zaman mutlaka çocukları büyükleriyle bir araya gelme fırsatı yaratın. Kış boyu bahane olan sınavlar ve dersler bitti ne de olsa. Bugün varlar yarın yoklar, dedeleriyle anneanne ve babaanneleriyle geçirecekleri zaman da ruhsal gelişimleri için önemli. Çünkü aile her şeyden önemli. Ailece tatile çıkmak, iş temposunda zaman ayıramadıysanız birlikte aktivite yapmak aile bağlarınızı güçlendirir.

Spor yapmak, dengeli beslenmek, yeterli uyumak, ailece ve arkadaşlarla vakit geçirmek yanında tatil ödevlerini unutmayın. İyi tatiller.

Sağlıkla kalın.