Murathan Mungan'ın duasını bilenleriniz mutlaka vardır. " Solcunun eskisinden, sağcının yenisinden, .....'nin gizlisinden koru beni yarabbim! "
    Buradaki noktalı boşluğa aslının biraz dışına çıkarak darbeci sözünü eklemek istedim. Nerden çıktı bu, demeyin! Bizce her şey çok belli ve ortadaydı ama darbeci Marmaris Paşasının Sözcü Gazetesi'ne referandum sonrası yayınlanması şartıyla verdiği demeci okuyunca, aklıma bu dua geldi.
    Evren Paşa ile Başbakan arasındaki duygusal yakınlığın derecesi o denli yüksek ki, muhtemelen darbecilerden hesap soruyorum diye meydanları inleten Başbakanı zor duruma sokmamak için, demecin yayını referandum sonrasına bırakılmış!
    Gelin Paşanın sözlerine bir kulak verelim; "Oturduğum masaya geldi... Konuştuk... O'na; Devlet Başkanlığım sırasında... Zamanın Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'a yaptığım yardımlardan falan söz ettim. Bunun üzerine Tayyip Erdoğan bana; Ahh Paşam Ahh, dedi... Sizin zamanınızda ben olacaktım ki Belediye Başkanı... Neler neler yapar... Sizin desteğinizle İstanbul'u uçururdum!.." 
     Unutulacak kadar zaman geçmedi daha, referandumda "Hayır" oyu verenleri darbeci ilan eden eski solcu, yeni sağcı, gizli darbeci herkese selam olsun!
     "Ben de onun Başbakanlık konutuna iki kez gittim. Senin anlayacağın aramız çok iyiydi... Ancak referandum sırasında 'Darbeci Evren' olup çıktık... Ama siyaset bu... Hoş görmek lazım... Ben kendisini hala severim... Ondan bir kötülük görmedim... Başbakan olmadan önce de... Sonra da... Hep saygılı oldu..."  Bu sözler de darbecilere saygılı, darbelere karşı oluşun tarihe düşülen notu olsun!
     Yetmez ama evet iftarlarına katılan, Başbakan'ın sevdiği cici sosyalistler vardı. Roni Marguiles denen, hayata sözde soldan ama şaşı bakan  adamın ev sahipliğinde gerçekleşen bu iftara katılan DSİP adlı partinin yöneticileri, "Hayır" cephesindeki solu darbeci falan ilan edip, büyük sözler sarf ediyorlardı. E n'oldu şimdi?
İleri demokrasinin önderi Erdoğan bir darbeci hayranı çıktı!
    Savcılıklara koştur ha koştur gidip, darbeciler için suç duyurusunda bulunan saflara ne diyelim! Adalet Bakanı, "Yargılanırlar da diyemem, yargılanmazlar da diyemem" diyor. Peki, siz ne diyorsunuz?
   "Evet", aslında darbeye evet demekti. Anlatamadık. 
    Taşların bağlanıp, itlerin serbest bırakıldığı, sivil faşizmin bir iddia değil, yaşadığımız bir gerçek olduğu günümüzde, bize "Eski" şeyler gerek!
     Geldikleri gibi giderler diyen bir yürek...
     Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o ülke için kurtuluş yoktur diyen bir inanç...  
     Ne ezen ne ezilen, hakça bir düzen diyen bir ses...
     Bir yenilik yapıp, eskiye dönmek...
      Zor mu?
      Değil!
      Ne demişti Nazım Usta...
     "Yeter ki sönmesin sol memenin altındaki cevahir"