Haber Ekspres'in sürekli takipçilerinden Oya Demir Hanım yazı işlerine telefonunu bırakarak kendisini aramamı istemiş. 
Notu ilettiler ancak bağlantı kuramadım.
Fakat çok yönlü ve hareketli olarak bilinen Oya Demir'in çalışmalarını takip ettiğimi bilmesini istiyorum.
Örneğin kendisi, 'İzmir'in gururu' olarak kabul ettiğim LİYAKAT'ın önemli kişilerinden birisi.
Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi'nin güvendiği isim.
Aynı şekilde, Peryön Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Şubesi'nda da aktif...
Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Şubesi Başkanı Serdar Kalaycıoğlu'nun, 'Şirketlerin ana kaynağını oluşturan ve şirketlerin mutfağı olarak nitelendirdiğimiz İnsan Kaynakları departmanlarından yola çıkarak temasını İK Mutfakta Ne Var? olarak belirlediğimiz 11. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi'inde İK çalışanlarının yeteneklerini ortaya koyacakları 'İK Yemek ve Tatlı Tarifleri'ni zirve kitapçığında bir araya getirerek bir ilke daha imza atıyoruz' açıklamasını Oya Demir hanımdan öğrendim.

Yetenekler ortaya çıkacak

İlgilisi çok olduğu için ben de önem verdiğimden konuyu sizinle paylaşayım:
İK Mutfakta Ne Var? ana teması ile 24 - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek olan Ege İnsan Yönetimi Zirvesi insan kaynakları alanında çalışanların mutfaktaki yeteneklerini ortaya çıkaracak bir etkinlik planladı. 
Şirketlerin mutfağı olarak tabir edilen İnsan Kaynakları departmanlarını ve bunların uygulamalarını her yönüyle masaya yatırmaya hazırlanan zirve bu alandaki paydaşların arasındaki sinerjiyi arttırmak amacıyla bir ilke imza atarak yemek ve tatlı tariflerini zirve kitapçığında bir araya getiriyor.   

Ana tema: Mutfak
Peryön Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Şubesi Başkanı Serdar Kalaycıoğlu 'Bu yıl zirvenin ana temasını mutfak olarak belirleyerek, bu alandaki bütün başlıkları bir araya getirmek istedik. 
İK alanında bir yandan birbirinden farklı, diğer yandan birbiri ile iç içe geçmiş pek çok konu var ve değişik yetenekleri, özellikleri olan arkadaşlarımız bu alanda çalışıyor. 
Biz de farklılıkları ortaya koymak, İK dünyası içinde bir sinerji yaratmak, bir şekilde teori ile pratiği birleştirmek ve katılımcılarımıza yeni bir bakış açısı sunabilmek adına mutfakta yetenekli olan arkadaşlarımızın yemek ve tatlı tariflerini bir araya getirmeye karar verdik. 
Bu amaçla gönderilen yemek ve tatlı tariflerinden 75'er tanesinin zirve kitapçığında yer almasını ve bu sayede denenmiş, başarılı olmuş birbirinden lezzetli yemek ve tatlı tariflerin yer aldığı kitapçık vermeyi planladık. Her katılımcının sadece 1 yemek veya 1 tatlı tarifi ile katılabileceği bu etkinliğe başvuranlar arasından zirve esnasında kura ile seçilen 3 yemek ve tatlı sahibine çeşitli hediyeler verilecek. 
Mutfaktaki yeteneğine güvenen, İK alanında çalışan herkes yemek veya tatlı tarifini, bu yemeği veya tatlıyı yaparken çekilmiş resimlerini ekleyerek www.peryonege.org.tr adresinden veya  [email protected] adresine mail göndererek katılabilir. Bu etkinliğin zirveye ayrı bir renk katacağına ve farklı bir iletişim ortamı yaratacak bir ilk olacağına inanıyoruz' diyor.

Kıpır kıpır birisi
Oya Demir belirttiğim gibi çok yönlü ve yerinde duramayan bir insan...
Kıpır kıpır...
Almanya'dan İzmir'e döndüğümde o da Denizli'ye gitmiş...
Yine kendisinden öğrendim:
Eğitimin köklü ve saygın kurumu Türk Eğitim Derneği (TED), Denizli Kolejini 2014 - 2015 eğitim - öğretim yılında açıyor. 
TED Denizli Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı çağdaş eğitim ortamını en etkili yöntemleriyle beraber okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinin tümünü kapsayacak şekilde Göveçlik'teki dev TED Koleji kampüsü içinde çağdaş bir eğitim ortamını Denizli'ye getirdiklerini söylemiş.

Etkili yöntem
Denizli'de açılan TED Koleji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı çağdaş eğitim ortamını en etkili yöntemleriyle beraber; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinin tümünü kapsayacak şekilde kampüs ortamı içinde Denizli'ye getirdiklerini Oya Demir'e anlatmış.
Kazdağlı ayrıca, 'Atatürk ilkeleri ve cumhuriyetin kazanımların bağlı, bilimsel düşünen, yaratıcı çözümler sunan, sosyal sorumluluk bilincine sahip, toplum ve ülke sorunlarına duyarlı ve çözüm üretme bilinci yüksek, en az bir yabancı dil bilip yaşamında etkili bir biçimde kullanan, özgüveni yüksek, empati kuran, farklılıklara saygılı, eleştirel bakış açısına sahip, çevreye duyarlı, yüksek ahlaklı ve her alanda geleceğin lider vatandaşlarını hedeflemekteyiz' şeklinde konuşmuş.

Kutlu Aktaş söylemişti
Bir zamanlar İzmir Valiliği yapan eski bakanlarımızdan Kutlu Aktaş, en iyi ve güvenli yatırımın eğitim ve sağlık olduğunu söylemişti.
Bu nedenle eğitim ve sağlık yatırımları ile güvenliğe önem veriyorum.
Okulun Denizli'deki konumuyla ilgili de konuşan Kazdağlı şunları söylüyor.
'TED Koleji Denizli'nin en güzel semtlerinden biri olan Göveçlik'te iki tarafı vadilerle çevrilmiş, geniş arazide doğa parkını andıran, gürültüden uzak, havası temiz ve Denizli'nin bunaltıcı sıcağından uzak geniş arazide yer alıyor. 
Dev kampüsümüz içerisinde; yüksek güvenlikli binalar, uluslararası standartlarda kapalı ve açık spor alanları, ancak 5 yıldızlı bir otelde bulunabilecek özelliklere sahip yemekhaneleri ve diyetisyenlerin görev yaptığı mutfaklarının yanı sıra seramik atölyesinden özel yalıtımlı müzik stüdyoları, laboratuvarlar, 3D dersliği, konferans salonu, çok amaçlı etkinlik salonları, mini amfi, yarı olimpik yüzme havuzu ve son teknolojik donanıma sahip sınıfları ile çağdaş bir eğitim ortamı oluşturduk. '   

TED'li olmak ayrıcalıktır
Türk Eğitim Derneği okullarının eğitim anlayışıyla ilgili açıklamalarda bulunan, TED Denizli Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Kazdağlı, 'TED okulları, yapılandırmacı, yaşam temelli ve öğrenciyi merkeze alan, öğretim programlarında yer alan bilgi, beceri ve değerlere eşit derecede önem veren, teknolojiyi eğitim ve hayatın her alanında etkili ve olumlu bir şekilde kullanma olanağı sağlayan, eğitimin tüm paydaşlarıyla iletişim ve işbirliğini teşvik eden, öğrencilere kendilerini ifade edecekleri ulusal ve uluslararası platformlar oluşturan, veli işbirliğini eğitimde başarının vazgeçilmez bir öğesi olarak gören, kültür, sanat ve spor alanlarında öğrencilerin yetişmesine olanak sağlayan ortamlar hazırlayan bir eğitim-öğretim anlayışını benimser ve hayata geçirir. Bütün bu özellikleri ve modern kampüsümüz dikkate alındığında şunu söyleyebiriz:  
TED'li olmak ayrıcalıktır' demiş.
Ben Bornova Anadolu Lisesi yani BAL'lıyım...
Ancak TED'li olmanın da Kazdağlı hocamızın belirttiği gibi 'ayrıcalıklı' olduğuna inanıyorum.