Sahte bir iş ilanı uydurup bu ilanı hem gazetelerde hem de internette yayınlıyorlar. Sonra görüşmeleri yüzyüze internet üzerinden gerçekleşiriyorlar. İşe alacak olan kişi pozisyonun ne olduğunu, koşulları anlatmaya başlıyor. Pozisyonun adı 'Operatör Müdürü' olarak belirlenmiş. Oldukça ağır bir iş bu. Görevi ve sorumlulukları çok ağır. İşe kabul edilecek kişide aranılan en önemli özellik hareket kabiliyeti, çünkü çoğunlukla ayakta durmayı gerektiren bir iş. Fiziksel olarak dayanıklı ve enerjik olmanızı gerektirir diyorlar. Başvuru yapanların yüz ifadeleri değişiyor bir anda. Sorular başlıyor hemen. 'Kaç saat çalışacağız?', 'Tatil kaç gün?', 'yemek arası ne kadar?' gibi. Ama iş veren çok zalim! "7/24 çalışacaksınız, aranız yok, molanız yok, uyku yok, tatil yok, 365 gün iş var, hele hele özel günlerde işiniz daha yoğun olacak" diyor. İnsanların tepkileri ise "Bu insani değil", "Kim kabul eder böyle bir işi?" şeklinde. Vee iş veren açıklıyor. Bu pozisyonda çalışan aslında milyonlarda insan olduğunu çünkü Operasyon Müdürü ANNELER!
Bu anlattığım videoyu bir arkadaşım gönderdi bana. Ben de iş ilanına başvuranlar gibi düşünüyordum ve sonunda onlar gibi duygulanıp ağladım. Ben yerine biz olan bir dünya. Kendinizden çok evlatlarınızı düşünüp onlar için yaşıyorsunuz bir yerde. Ve annelerimiz. Ben annemi daha iyi anlıyorum artık. Anneler Günü de en azından bir gün olsa da bu kıymeti bilelim diye anlamlı bir gün bence.




İzmir SEV İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği olarak "Anneler Günü" yemeği düzenledik geçtiğimiz gün. Bu anlamlı günü daha da anlamlı kılmak adına tüm geliri KİTVAK'a (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi kurma ve Geliştirme Vakfı) bağışladığımız bu organizasyona İzmir'in duayen moda tasarımcısı, dizayner Ertan Kayıtken de katıldı. Ertan Beyin çok güzel bir kalbi var, bizleri kırmadı ve onur konuğu olarak gelip kadın, moda ve anneler üzerine söyleşi yaptı. Konak 100. Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü de hem kadın elinden çıkan şahane ürünler sergiledi hem de çekiliş için el emeği göz nuru bir tablo hediye etti.

Anneler  Günü'nde sadece kendi annenizi ve kayınvalidenizi düşünmeyin. Anne olan halden anlar. Annelik ne kadar meşakkatli bir görev, bir de hasta veya bakıma muhtaç çocuğunuz varsa... Bu yüzden siz de bu sene annenizi düşünürken ufak da olsa bir yardım ihtiyaç sahibi olan annelere yapın.
Sağlıkla kalın.