Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege Şubesi tarafından 11.si düzenlenen Ege İnsan Yönetimi Zirvesi; 'İK Mutfakta Ne Var?' ana teması ile şirketlerin mutfağını İzmir'de bir araya getirmek üzere sürdürdüğü hazırlıklarını bitirdi.

İnsan kaynakları alanındaki tüm paydaşların bir araya getirilmesi, iyi uygulamaların yaygınlaştırılması, geniş bir iletişim ve işbirliği sunması açısından önemli ve öncü bir örnek oluşturan Ege İnsan Yönetimi Zirvesi 24 - 25 Ekim 2014 tarihinde Mimarlar Odası Konferans Merkezi'nde sektör temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, insan kaynakları alanına ilgi duyanlar, öğrenciler ve yöneticilerden oluşan yüzlerce kişi; en iyi örnek uygulamalar, yasalar, workshoplar, performans gösterileri etrafında bir araya getirecek. Bu yıl 11. defa düzenlenen Ege İnsan Yönetimi Zirvesi bilgilendirme toplantısı 14 Ekim 2014 günü Mimarlar Odası Konferans Merkezi'nde yapılacak.

 
İzmir'de buluşuyorlar

Her biri aynı zamanda Dünya Barış Konseyi üyesi olan Kıbrıs Barış Konseyi, Barış Derneği ve Uluslararası Detant ve Barış için Yunan Komitesi, Dünya Barış Konseyi temsilcilerinin de katılımıyla bugün İzmir'de buluşuyor

Üçlü toplantı kapsamında, 12 Ekim Pazar günü Fuar İzmir Sanat Salonu'nda 13.30'da başlayacak bir barış konferansı ve takiben Yunanlı müzisyenlerin de sahne alacağı bir barış konseri düzenlenecek.
Saat 17.00'de son bulacak konserin ardından, Fuar'ın Lozan Kapısı'ndan başlayıp Alsancak'ta yapılacak bir basın açıklamasıyla son bulacak bir barış yürüyüşü de gerçekleştirilecek.

 
Kimisine göre...

Bu yıl İzmir'de yapılacak olan beşinci toplantı, bölgede birbiri ardına çok önemli bir dizi gelişmenin yaşanmakta olduğu bir dönemde gerçekleştirilecek. Suriye'ye yönelik emperyalist saldırının mevcut durumu, Filistin'e yönelik İsrail saldırıları, Kıbrıs'ın bölünmüşlüğü, bölgede yükselmekte olan dinci gericilik ve bunun bölgeye yönelik yeni emperyalist müdahalelere zemin hazırlamakta olan yeni biçimleri, AKP hükümetinin bölge halklarına yönelik işlemeye devam etmekte olduğu suçlar ve tüm bu başlıklarda ortak mücadele imkânları ele alınacak konular arasında yer alıyor.
Üçlü toplantıya Barış Derneği'nin temsilen, dernek başkanı Zuhal Okuyan ile yönetim kurulu üyeleri Aydemir Güler, Cüneyt Göktürk ve aynı zamanda derneğin İzmir şubesinin başkanı olan Burhan Aksakal'ında yer alacağı Barış Zirvesi'nin günün şartlarında ilgi çekeceğini sanıyorum.

Ekoloji kariyer zirvesi

ETO (Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği) ve FiBL, tarafından ortaklaşa yürütülen Türk- Alman işbirliği projesi çerçevesinde 'Organik Tarım Projesi' adıyla, İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 18. IFOAM Dünya Organik Kongresi kapsamında, 'Eğitim ve Kariyer Fırsatları' adıyla  'İş Fuarı' etkinliği yapılacak.
Organik sektörünün ulusal ve uluslararası boyutta ilginç fırsatlarını fark etmek, ekosisteme değer veren bir işe sahip olabilmek, geleceğe yatırım yapmanın mutluluğunu yaşamak ve organik kariyere nasıl başlayacağınıza karar verebilmeniz için yeni mezunların ve genç profesyonellerin 12 Ekim Pazar günü İstanbul Intercontinental Hotel'de olmaları gerekiyor.

 
Üç gün sürecek

18.si düzenlenecek olan IFOAM (Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu) Dünya Organik Kongresi; 3 gün sürecek ve 3 genel, 8 özel oturumda yapılacak 250'den fazla sunumda, organik tarımla ilgili en güncel bakış açıları sergilenecek.

Kongre, dünya genelinde organik tarım sektörü ile ilişkili 2500'den fazla katılımcıyı (bilim insanları, uygulayıcılar, eğiticiler, üreticiler, ticaretle uğraşanlar, vs.) bir araya getirecek.
Türkiye'de aktif olarak 27 adet ziraat fakültesi ve meslek yüksek okulu tarımsal alanda eğitim veriyor.
Buna rağmen, yetenekli mezunlar tarım sektörü dışındaki sektörlere ilgi göstererek, farklı disiplinlerdeki eğitimlere veya iş fırsatlarına yöneliyor.
Sonuç olarak, Türkiye'de tarım sektöründe ve dolayısıyla organik sektörde iyi eğitimli genç profesyonel eksikliği yaşanıyor.
İşte tam da bu amaçla ETO; 12 Ekim 2014 Pazar günü düzenlenecek olan ön-konferans, "Eğitim & Kariyer Buluşması" olarak, katılımcılara organik sektördeki güncel fırsatları sunuyor olacak.

Etkinliğin öne çıkan noktaları şöyle sıralanıyor:
Organik sektörün kariyer ve iş fırsatlarına odaklanmış ilk ve tek internet portalının tanıtımı,
Organik tarım ve gıda alanında Türkiye'de ve dünya çapında eğitim ve hizmet veren organizasyonların; potansiyel öğrenciler ve genç profesyonellerle buluşması,
Organik kuruluşların, sektörde bulunan iş profil ve olanaklarının sunumu,
Organik sektörün; ulusal ve uluslararası liderlerinin kişisel başarı hikayelerinin paylaşılması,
Ulusal ve uluslararası eğitim kurumlarının ve potansiyel iş verenlerin, genç profesyonellerle diyalogunun sağlanması

11 Ekim 2014 tarihinde (bugün)  Yeditepe Üniversitesinde gerçekleştirilecek 'Türkiye' de Organik Sektörün Önündeki Zorluklar'  Ön Konferansına katılım ücretsiz olup kayıt zorunlu tutuluyor.

***

SON NOKTA

İŞKUR yeni hizmet üssüne taşındı

1991 yılından bu yana hizmet verdiği Çankaya'daki binadan yeni binasına taşınan İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, daha modern yeni binası ile hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Pasaport'ta...

Yeni ve daha modern bir binada hizmet vermeye devam ettiklerini kaydeden İl Müdürü Kadri Kabak, '23 yıldır hem iş hayatı hem de iş arayan vatandaşlarımız için hizmet üssü olan Çankaya'daki İl Müdürlüğü binamızdan, Pasaport'ta yer alan yeni hizmet binamıza taşınma işlemimizi tamamladık. Konak'ta bulunan ek hizmet binamızı da yeni hizmet üssümüze taşıyarak tek noktadan hizmetle daha verimli bir çalışma ortamı oluşturmayı hedefledik. Eski binamızda olduğu gibi Konak Hizmet Merkezi'ni yine İl Müdürlüğü içerisinde konuşlandırdık' dedi.