Ölen 4 kişi için açılan ve tutuklu sanık Cengiz Girgin’in 50 yıl hapis cezası almasının ardından istinaf mahkemesi tarafından bozulan davalar, diğer 8 ölüm vakası dosyasıyla birleştirildi. İddianamede, sahte içki skandalının sorumlusu olarak belirlenen Cengiz Girgin ile beraat eden Metin Dobrucalı ve Kudret Uygur için her ölen kişi için ayrı ayrı 'Olası kastla öldürme' suçundan müebbet hapis cezası isteniyor.

Dikili'de 4 saattir süren yangın yerleşim yerlerine ulaştı! Dikili'de 4 saattir süren yangın yerleşim yerlerine ulaştı!

Skandalın detayları ortaya çıkıyor

Çorlu'da yaşanan olayda, sahte içkilerden zehirlenen ve hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi. İddianamede, sahte içkileri satan Cengiz Girgin ile hayatını kaybedenler arasında beraat kararı verilen Metin Dobrucalı ve Kudret Uygur'un her biri için ayrı ayrı 'Olası kastla öldürme' suçundan müebbet hapis cezası isteniyor.

Tutuklu sanıkların savunmaları

Durumlarına ilişkin savunma yapan tutuklu sanık Cengiz Girgin, suçlamaları kabul etmediğini ve tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini talep etti. Diğer sanıklar Metin Dobrucalı ve Kudret Uygur da suçlamaları reddederek, olayla ilgilerinin olmadığını iddia ettiler.

Mahkeme süreci devam ediyor

Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren yargılama devam ediyor. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Cengiz Girgin'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı önümüzdeki tarihe erteledi.

Kaynak: Haber Merkezi