2. Lig Kırmızı Grup'un lideri Bucaspor 1928. Özellikle Kocaelispor ile liderlik çekişmesi yaşıyor. Rakibinin de iddiası yüksek ve bu doğrultuda transferler yaparak gücüne daha çok güç katmaya çalışıyor.

Bucaspor 1928

Geçen sene 1. Lig mücadelesi verip, hedefine ulaşamayan Bucaspor 1928, sezona deneyimli oyuncuları kadrosuna katarak başladı. Üst düzey oynamış bu oyuncular takıma büyük katkı verince liderlik savaşının sürekli içerisinde yer aldı. Sadece 2 mağlubiyet aldı, onlar da ilginç bir şekilde kendi sahasında oldu. İlk yarının son haftasına 2. sırada girerken, Kocaelispor'un puan kaybıyla 41 puan ve averajla koltuğu eline geçirdi. Güzel futbol oynuyor ve bu da ilerisi için ümit veriyor. Yine de bazı eksik görülen yere transferler yapmaktan geri kalmıyor.

Fethiyespor

Kah iyi kah kötü. Bu, ligin ortalarında yer almasına neden oldu. 22 puanla 12. sırada bulunuyor. Aşağılara da uzak, yukarılara da. Amaçsız gibi görünse de her türlü ihtimale açık. Bu nedenle takıma takviyeler yapmakla uğraşıyor. Daha sezonun yarısında olunması, 1. Lig hedeflerinin devam etmesi anlamına geliyor.

Balıkesirspor

Toprakları hem Ege hem de Marmara Bölgesi'nde olan şehir Balıkesir'in takımı Balıkesirspor, birkaç yıldır transfer tahtasını açamadığı için yavaş yavaş alt liglere doğru gidiyor. 1 hafta haricinde küme düşme hattı dışına çıkamadı. Sezon ortasını 16 puanla 17. sırada bitirdi ama Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu tarafından, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlanmadığı gerekçesiyle 3 puan silme cezası aldı ve işi daha da kötüye gitmiş oldu. Moraller bozuk, toparlanma ihtimali düşük.

Uşakspor

Serilerin takımı. Ligde sürekli arka arkaya ya yenilgi aldı ya da mağlubiyet görmedi. Bu tutarsızlıklar onları 13 puanla 18. sırada küme düşme hattı içerisinde kalmalarına neden oldu. Dolayısıyla transfer yapılmadığı sürece ligde kalma şansları az gibi görünüyor.