Kötü günler geçiren, transfer yasaklısı iki takım Akhisar'da karşı karşıya geldi. Akhisarspor ligde ilk galibiyetini aldı, 2-0'lık sonuç ile ve bu sayede az da olsa rahatlamış oldu.

***

Başa baş bir oyun izleyeceğimi düşündüğüm ama çok yanıldığım bir müsabaka idi. Balıkesirspor, karşısında dev bir takım varmışçasına kendi yarı alanına çekildi. Rakibine bıraktı oynamayı, kendisi kaptığı toplarla hızlı hücuma çıktı. Bunda etkili de oldu. Kaleyi gördüklerinde şutu çektiler fakat kaleci Lukac'ı hiç zorlayamadılar. Ezeh bu oyuncuların başında geldi. Boş alanı bulduğunda durduramadılar, kaleye kadar gidebildi. Son vuruşlarında çok etkisizdi.

Skor olarak geriye düştüklerinde bile oyunu rakip alana yıkamadılar, kendi yarı alanlarında mahkum kaldılar. Yine de pozisyon olarak yeşil siyahlılardan aşağı kalmadılar.

***

Bal-Kes kaleye bir çok şut çekmişken, oyunun hakimi Akhisar ancak 23. dakikada isabet sağlayabildi. Sürekli top çevirdi, boşluk aradı. Kapanan rakibinin defansı pek iyi olmadığı için boşluklar verdi. Ceza alanı içinde etkisiz kalınması yüzünden gol atmaya muvaffak olamadı.

***

Ezeh'e tekrar döneyim. 77. dakikada yerde kaldı ve penaltı istedi. Orada bir temas olabilir ama kendini öyle bir yere attı ki, ağır darbe almış düşüncesi doğurdu. Bunun böyle olmadığını çok açık anlaşılabiliyordu. Hakem Caner Ak da düşüşüne güvenemedi ve oyunu devam ettirdi.

***

Yapılan ortada Kaleci Atilla topu elinden kaçırdı. Kendi kalesine yönelmişti. Arkasında defansı vardı, çıkardı. Kalesini iyi korusa da bu hatası onda az da olsa güven duygusunu kaybettirdi.  

***

Defans arkasına sarkan Kadir, yetişemeyeceğini düşünüp, yatarak topa vurdu kalecinin önünden, auta attı. Oysa yetişme olasılığı yüksekti, daha rahat bir vuruş yapabilirdi.

***

Bertuğ'un formunda bir düşüş var. Her geçen gün daha da kötüye gidiyor.

***

Ali Kaan'ı beğendim ancaak Çekdar'ın verkaç için attığı pası kendi kullanmak istedi, başarılı olamadı. Tekrardan önüne atsa, Çekdar kaleci ile karşı karşıya kalırdı. Bu hareketi bütün güzel düşüncelerimi sildi, süpürdü.

***

Vrsajevic bildiğimiz gibi idi. İleri geri çalıştı, top çıkardı, gol atmaya attırmaya gitti.