Haftanın en çok beklediğim maçı neredeyse Süper Lig kadrosu kurmuş Altay ile şampiyonluğu geçtik, Türkiye'nin en iyilerinden biri olma hedefi koymuş ligin yeni ekibi Samsunspor'un kozlarını paylaşacağı müsabaka idi.
Beklenen gün geldi ama biraz hayal kırıklığı oldu. Menemenspor - Altınordu maçı çok hareketli geçince, benzer şeyleri beklemiştim, biraz uzağında kaldı. Tüm maçlarda olduğu gibi bunu da ligin ilk maçı olmasına bağlayacağım. 
***
Şampiyonluğun en büyük adayı olan bu iki takımın ilk amacı yenilmemekti elbette. 6 puanlık bir maçtı diyebiliriz. Genellikle orta sahada geçen bir mücadele vardı sahada. Altay'ı bir adım daha önde gördüm. Deneyimli oyuncu sayısı olarak daha üstündü, bunu da biraz olsun rakibi üzerinde gösterdi. Pozisyon verdi ama fazlasını buldu. Ceza alanında bencillik yapmadı, boştaki oyuncuyu buldu ancak son vuruşlarda etkili olamayınca gol atmayı başaramadı. Konuk takım da az pozisyondan gol çıkaramayınca, müsabaka 0-0 sona erdi.
***
Sivrilen bir oyuncu olmadı. Fakat Özgür ile Putsila'yı geçen seneden daha iyi gördüm. Paixao da lige çok kötü başlardı, sahada ruh gibi gezinirdi ilk haftalarda. Bu sefer erkenden form tutmuş, %100 olmasa da…
Jasmin Suck orta sahada özellikle dönen toplarda fazlaca atak tazelenmesine katkı sağladı. 
***
Altay ilerisi için oldukça umut verdi. Fizik ve tekniği daha üst düzeye çıkardığında, kolay kolay maç kaybetmez. En çok iş teknik direktör Yücel İldiz'e düşüyor. Bu kadar üst düzey oyuncudan bazıları yedek kulübesinde oturacak. Kimseyi küstürmeden, takım ruhunu aşılaması gerekiyor, aksi takdirde, yıllar öncesinin yıldızlar topluluğu Karşıyaka'nın durumuna düşer, alt ligi boylar. Yücel İldiz bu konuda oldukça deneyimli. Sorun yaşanacağını hiç sanmıyorum.

Fenerbahçe'nin penaltısı doğruydu

Çaykur Rizespor deplasmanında Fenerbahçe, galibiyeti penaltı sayesinde aldı. Moroziuk ile Valencia'nın mücadelesinde hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. Birçok kişi bu kararı eleştirdi. Hakeme katılanların sayısı da çoktu. Bu kişilerden biri de ben idim.
Valencia topa yükseliyor. Amacı topla oynamak. Moroziuk'un ise topla oynamaya niyeti var. Amacı rakibinin topa vurmasını engellemek. Bu sebepten kollarını açıyor. Topa yükselen Valencia'ya temas ediyor ve sonrasında yere düşürüyor. 
'Bu temasla oyuncu düşmez' deniyor, ben de bu düşünceye katılıyorum. Ancak Rizeli oyuncunun hareketi, topa rahat vurmayı engeller. 
Sonuç olarak faulün verilmesini gerektiren şey, Moroziuk'un topla oynamaya niyeti olmaması, eliyle rakibini bozmaya çalışması. Rakibinle değil, topla oynayacaksın. Futbolun temelinde bu var.