Altınordu sahasında sıralamada 1 puan üstündeki Mersin İdmanyurdu'nu ağırladı. İlk yarı karşılıklı ataklarla geçti. Her iki takım da pozisyon buldu ama golü bulamadı.
Altınordu, genellikle 3 oyuncusuyla ileri uçta pres yaptı. Ama defansın çok geride kalması, Mersin İdmanyurdu'nun orta sahaya topu taşımasını kolaylaştırdı. Orta sahada devam eden preste ise zaman zaman etkili olundu sadece.
İlk yarıda en çok göze batan isim Üstün Bilgi idi. Birçok pozisyona girdi, güzel hareketler de yaptı ama topu filelere göndermeyi başaramadı.
İkinci yarıda Altınordu oyunun hâkimiyetini ele geçirdi. Paslarla rakip kaleye gitti, topu kontrolünde tuttu. Mersin İdmanyurdu ise uzun paslar denedi, başarılı olamadı. Baskılı oyun 59. dakikada meyvesini verdi. Maçın en çok pozisyona giren oyuncusu Üstün Bilgi, takımını 1-0 öne geçirdi.
80. dakikaya kadar oyunda değişen pek bir şey yoktu. Bu dakikadan sonra konuk takım gol atma umuduyla ileri çıktı. Bu oyun sistemi de oyuna 74. dakikada giren Sertaç Çam'ın işine yaradı. Uzun pasta rakip defansın arkasına hızlı koşusuyla sızdı, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtmak istedi, top auta çıktı. Bir kaç dakika sonra ise yine benzer bir pozisyon yakaladı, bu sefer direk dibine göndermeyi tercih etti ve gol atmayı başardı.
Bu golden sonra rahatlayan ev sahibi ekip, bir gol daha buldu fakat pozisyonlar vermeye başladı. Uzatma dakikalarında yediği gol maçın skorunu belirledi: 3-1
Bu galibiyet Altınordu'yu bir nebze de olsa ligin diplerinden uzaklaştırdı, ilk 6'ya yakınlaştırdı.
Karşılaşmada Üstün Bilgi girdiği pozisyonlarla, Sertaç Çam da hızıyla beğeni topladı. Fakat kaleci Erce, 2 kere topu elinden kaçırdı ve taraftarları oldukça endişelendirdi hem bu maç hem de gelecek için.

Zor oldu ama 3 oldu

Göztepe, lig sonuncusu Ümraniyespor deplasmanında sahaya çıktı. Maçın favorisi elbette sarı kırmızılı ekipti. Bu da her iki takım adına sahaya yansımıştı. Göztepe her zaman ki gibi tüm hattıyla koşuyor ve pres yapıyordu, Ümraniyespor ise topu kaptırınca hep birlikte kendi sahalarına çekiliyor, alan daraltıyordu.
Göztepe, oyuna hükmetmesine rağmen ceza alanında çoğalamadı. Dolayısı ile çok az pozisyon bulabildi, rakibini tedirgin dahi edemedi. Ümraniyespor ise Steve Beleck üzerinden gole gitmeye çalıştı, hızlı hücumlarla bir kaç pozisyon da buldu.
Bu oyun sistemi 64. dakikadaki gole kadar devam etti. Halil, sol taraftaki çalışkanlığını, yaptığı asistle taçlandırdı ve takımını öne geçirdi. Bundan sonra her şey ev sahibi takım lehine döndü. Yüklendi, yüklendi, yüklendi. Pozisyonlar bulmaya başladı, topları direkten döndü, yüzde yüzlük pozisyonlar yakaladı ama gol atmayı başaramadı. Ümraniyespor'un bu baskısının sebebi, sarı kırmızılıların kısır geçen oyunda bulduğu tek golü koruma içgüdüsüydü.
Her ne olursa olsun, oyuna hükmetmesine rağmen, Göztepe'nin bu tür pozisyonları bulamaması ve öne geçtikten sonra böyle pozisyonlar vermesi oldukça düşündürücü.  

TFF 1. Lig'den

Haftaya girerken 2. sırada yer alan Göztepe'nin hedefi liderlikti. Ama galip gelmesine rağmen 2.'liği de kaptırdı.
Lider Y. Malatyaspor, deplasmanda galip gelerek 2. ile arasındaki puan farkını devam ettirdi. 2 farklı kazanan Boluspor, Göztepe ile averajını eşitledi ve attığı gol sayısının fazlalığı ile üstüne tırmanmış oldu. Büyükşehir Gaziantepspor'un ise 3 farkla kazanmış olmasıyla da Göztepe ile puan tablosunda tüm verilerini eşitledi. Ligde 14 puana sahip 3 takımın da averajları aynı.
Balıkesirspor sahasında teknik direktör değişikliği ile biraz silkelenen Sivasspor'u ağırladı. Yenemedi ama en azından da yenilmedi. Bakemenga'nın kale dibinden, rahat pozisyonda, zor olanı yapıp, topu auta atması, olası bir galibiyetin önüne geçen etken oldu.
Denizlispor için zorlu bir haftaydı. Ligin üst sıralarında yer alan Boluspor deplasmanından puan çıkarması zordu ve 2-0 da mağlup oldu. Küme düşme hattından sadece 3 puan önde. Haftaya bir zorlu maça daha çıkacak. Kendi sahasında Büyükşehir Gaziantepspor'dan alacağı 1 puan da iyi bir kazanç olacaktır.
Manisaspor ve Bandırmaspor haftayı mağlubiyetle kapattı ve her iki takımda 5'er puanda kaldı. Ateş çemberinin içindeler. Haftaya Bandırma kendi sahasında Ümraniye'yi ağırlıyor. Mutlaka galip gelmesi gereken bir karşılaşma. Ama Manisaspor lider Y. Malatya deplasmanında. Önümüzdeki hafta bu ateş çemberinin içinden çıkması oldukça zor.

Akhisar panteri: Fatih Öztürk

Akhisar'ın, Trabzonspor ile oynadığı maç, kara ve ak gibi bambaşka bir maç idi. İlk yarı sahada futbol adına yapılan hiç bir şey yoktu, 2. yarı ise neredeyse nefes kesti.
Hiç bir şeyin olmadığı ilk yarıdan da anlatılacak bir şey de yok elbette. 2. yarıda ise bir zamanlar Trabzon forması giyen ve taraftarlarınca yuhalanan kaleci Fatih Öztürk, panter kesildi. Gol için varını yoğunu ortaya koyan Trabzonspor karşısında tek başına savaştı, takımına 1 puanı kazandırmayı da başardı.
O kadar çok top kurtaran Fatih, bir topu da elinden kaçırdı, rakibinin önüne düşürttü ama neyse ki gol olmadı. Yoksa vezirken, rezil olması içten bile değildi. Futbol böyle bir oyun...
 
2. Lig Kırmızı Grup'tan

Lider Gümüşhanespor'un, deplasmanda benim fazla şans vermediğim ama ilk haftalardaki başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine toplayan Hatayspor'u 3-0 gibi farklı bir skorla yenmesi, şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu gösterdi. Ama bu ligde çok sık düşüşler yaşanabiliyor, akıldan çıkarmamak gerekir.
Karşıyaka, puandaşı Kırklarelispor'a konuk oldu. Tek golle 3 puanı almayı başardı, takibe devam etti. Maç sonu ise taraftarlar arasında bazı olaylar yaşandı. Bu ülkemizde sıradan şeyler günümüzde.
Menemen Belediyespor tam hızını aldı gidiyor dedik, 8 puanlı Etimesgut Belediyespor'a sahasında 2 puanı bıraktı, liderle arasındaki puan farkı 3'e çıktı. 1-1'lik sonuç, gelecek için kafa karıştırdı.
Aydınspor 1923, İnegölspor'dan 1 puanı ancak 90'lardaki penaltı golüyle alabildi. Düşme potasıyla arasındaki puan farkı 3'e indi.

2. Lig Beyaz Grup'tan

Bucaspor, inişli çıkışlı grafiğine devam ediyor. Galibiyet beklenen Sivas Belediyespor'u yenmeyi başaramadı, puan tablosunda da orta sıralardan üstlere çıkamadı.
Fethiyespor için kötü bir haftaydı. Yarım saat kadar 10 kişi oynayan Hacettepe Spor'a gol atmayı başaramadı, 1 puana razı olmak zorunda kaldı. Yense ilk 5'in hemen altına yükselecekti, yenemeyerek tehlike bölgesinden uzaklaşamamış oldu.
Nazilli Belediyespor, ligde galibiyeti olmayan Büyükçekmece Tepecikspor'a hayat öpücüğü verdi. 2-1 yenilerek, gelecek için karanlık bir tablo serdi önümüze.

3. Lig 1. Grup'tan

Teknik direktörler geliyor ve gidiyor, Altay bir bir eriyor. Ligin mütevazi ekibi Manavgatspor'u yenememesi, kulüp içi depremlerin şiddetini arttırarak devam edeceğini gösterdi. 'Bu takıma kim çomak soktu'nun sorgulanması gereken zamanlardayız. Liderle puan farkı 5'e çıktı.
Kızılcabölükspor için Erzin Belediyespor maçı bir varoluş maçıydı. Maçın son dakikalarında attığı gol ile 3-2 galip geldi. Bu 3 puana rağmen, küme düşme potasından kurtulamadı belki ama bu ligde takımların puanları birbirine çok yakın. Üst üste 2 galibiyet bile, ilk 5'in içine sokabilir.

3. Lig 2. Grup'tan

Bodrumspor için rüya gibi bir hafta. 2 kere yenik duruma düştüğü Düzcespor'u, 6-2 gibi farklı bir skorla yendi, zirveyi eline geçirdi. Üstelik bu Düzcespor, haftaya lider başlayan takım idi.
Manisa BBSK, taraftarını çok şaşırttı. Kemerspor 2003 karşısında yenik duruma düştü, 1 puanı zor kurtardı.
Tire 1922, bitti demeden bitmedi. Batman Petrolspor karşısında 84. dakikada 2-0 geride idi, uzatmalarla son 10 dakika içinde 3 gol birden attı, bir mucizeyi gerçekleştirdi.

3. Lig 3. Grup'tan

Muğlaspor, 12 Bingölspor deplasmanında aldığı galibiyetle, lider ile olan puan farkını 2'ye indirdi. Bunu da Afjet Afyonspor'a borçlu. Afyon, lider Orhangazispor'u deplasmanda 1-0 yenerek, rakibinin doludizgin gitmesine set çekti. Zirveye 1 maç kadar da yakınlaşmış oldu.
Ligin ilk 5'inde olması gereken Denizli BBSK, Sultanbeyli  Belediyespor'a da kendi sahasında yenildi. Gelecek için hiç umut vermiyor maalesef.
Bir diğer küme düşme hattının komşusu Bergama Belediyespor, deplasmandan eli boş döndü. Denizli BBSK ile birlikte 4 puanla diplerde kaldı.

Haftanın hatası

Gençlerbirliği - Galatasaray maçı. Dakika 80. Gençlerbirliği 1-0 mağlup. Kendine göre sağ taraftan, ceza alanına hayli bir uzaklıktan Aydın ile serbest vuruş kullanıyor. Uzak mesafe olduğundan herkes orta yapacağını düşünüyor. Topun önünde durma gereği duymamış bu sebepten Galatasaraylı oyuncular. 3 kişi dışında herkes ceza alanı yayı üzerine kümelenmiş, orta bekliyor. Bu kümede 5 tane ev sahibi takımdan, 9 tane de konuk takımdan oyuncu var. Bir Gençlerbirliğili oyuncu çizgide, İrfan ise bu kümenin yaklaşık 6-7 metre uzağında, ceza alanı önünde. Çizgide bulunan oyuncuyu kontrol etmek için bir tane sarı kırmızılı oyuncu var. İrfan'a uzaklığı ise yaklaşık 10 metre. Yani İrfan ceza alanına yakın ve bomboş.
Kümede bulunan 9 oyuncudan bir tanesi bile İrfan'ı tutmaya gitmiyor. İşte burada tam bir akıl tutulması var. Bir oyuncu ceza alanına yakın böylesine nasıl boş bırakılır? Böyle bir hatayı amatörlerde bile göremeyiz kolay kolay.
Aydın da boşta olan İrfan'a topu atıyor, İrfan kaleye vuruşunu yapıyor ama günün yıldızlaşan ismi Muslera sayesinde Galatasaray beraberlik golünü yemekten kurtuluyor.