Altınordu, TFF 1. Lig Play-Off yarı finalinin rövanşında 1-0'lık avantajla Samsunspor deplasmanında sahaya çıktı. Zor da olsa 2-2 berabere kalmayı başardı ve Altay'ın rakibi oldu.
***
Karşılaşma Altınordu'nun istediği gibi başladı. Topla az oynadı ama az pozisyon verdi. Bir kere tehlike yaşadı, onda da top üst direkten geri geldi. Gol şansı yakaladı, atamadı, Ufuk'un şutu asist oldu, Metehan’ın güzel vuruşuyla öne geçti. 1 saate yakın zaman kalmıştı ve elenmesi için 3 gol yemesi gerekirdi. Gidişat yiyebilecekmiş gibi göstermiyordu.
İkinci yarı işler değişti. Samsunspor atakları arttı. 51. dakikadaki bir hareket, VAR'ın devreye girmesiyle penaltı kararı çıkmasına neden oldu. Skor 1-1'e geldi.
Zaman ilerledikçe konuk takım kalesinde daha çok atak görmeye başladı. Bu arada 71. dakikada ikinci yarıdaki ilk pozisyonunu buldu. 81. dakikada skor 2-1'e geldi. Ev sahibi takımın tur atlaması için 1 gol daha atması gerekiyordu. Neredeyse her atağı gol pozisyonuna dönüşüyordu. Her an tur gelebilirdi. Kaleci de ileriye çıkmaya başladı. Kapılan topu kalecinin ileride olmasından faydalanan Enis, 61 metreden kaleye gönderdi, skor 2-2'ye geldi. Bu turun habercisiydi. Kenardakiler de sahaya hücum etti. Hakem de maçı burada bitirdi.
***
Altınordu için ilk yarı her şey güzelken, 2. yarı tamamen dağıldı. Hep birlikte ceza alanı çevresine yığılmasına rağmen, çok fazla pozisyon verdi. İstatistiklerde de ezilmesine neden oldu. Topla oynama oranı %22'de kaldı. 7 şut atmasına karşın, kalesinde 24 şut gördü. Pas yapmayı başaramadı, oran %45'te kaldı. 2 korner atıp, 12 korner yaptırdı. 7 orta yapabilmişken, 36 ortaya engel olamadı.
Şeytanların bu kadar mahkum oynamasını, ilk defa Play-Off'a kalmalarına ve tura çok yakın olmalarına bağlamak gerekiyor. Rakibinin de baskı kurmaktan, tüm riskleri almaktan başka şansı yoktu. 
***
Defansta Rahmi ilk yarı rakibine rahat şut vurdurdu, top direkten döndü. İkinci yarı Yasin'i kaçırdı, arkadan yaptığı müdahale penaltıya sebebiyet verdi. 2 basit hatası, diğer defans arkadaşlarından kendisini ayıran etken oldu, ön plana çıkardı. İyi bir oyuncuya benziyor. Yaşı daha çok genç ve önünde çok yol var. Yaptığı hatalardan ders alıp, daha çok çalışmalı.
***
63. dakika... Defans çizgi halinde. Oğulcan sol taraftan defansın üzerine doğru ilerliyor. Hemen yakınında, çizgi kenarında Recep var. Defansın arkasına koşu yapıp, sarkmasını düşünür herkes. Ama o bunu yapmak yerine, Oğulcan'ı bekledi. Yakınına gelince pas aldı. Pozisyon öldü. Günümüzde defans oyuncuları bile ileriye çıktıkları zaman, defans arkasına koşular yapıyorlar, gol atıp, attırıyorlar. Sabit durmak yok. Recep orta saha oyuncusu. Onun hayli hayli yapması gerekir. Bu sayede ya pozisyona girilmesini ya da defans oyuncularını üzerine çekerek, Oğulcan'a boş alanlar yaratarak kaleye gitmesini sağlar.