Geçen hafta deplasmanda galip gelen Altınordu ve kendi sahasında mağlup olan Bursaspor. Transferlerle takımını güçlendiren Altınordu ve transfer tahtası kapalı, alt yapıya bel bağlamış Bursaspor. Çok tecrübeli ve tecrübeli oyunculardan oluşan Altınordu ve çok tecrübeliler ile az tecrübelilerden oluşan Bursaspor. Çok pozisyon bulup atamayan Altınordu ve az pozisyon bulup 2 gol atan Bursaspor.

***

Altınordu ile Bursaspor İzmir'de karşı karşıya geldi. Bu maç anlatsam anlatsam deplasman takımı üzerinden anlatırım, yazarım. Altınordu'ya nefes aldırmadılar dersem yeridir. Rahat pas yaptırmadı, hep pas hatalarına zorladı, oyun kurdurmadı. Daha diri daha dinçtiler. Oysa ilk 11'deki yaş ortalaması rakibine göre daha yüksekti.

Konuk takımı övüyorum ancak Altınordu'dan daha iyi bir takım olduğu için değil, kulübün içinde bulunduğu tüm olumsuzluklara rağmen ezilmedikleri için. Ev sahibi takım, sahada sadece tecrübesini konuşturabildi, sahada daha üstün göründü. İstek ve savaşma açısından yeterli seviyede değildi.  Net pozisyonları vardı, topu çizgiden içeriye geçiremediler. Biraz da şansızlık, Emirhan’ın şutu direkten dönüp, önüne geldi, tamamladı ve golü attı. Beraberlik için yüklenirken, Ravil çok büyük bir hata yapıp, kontrolündeki topu kaptırıp, farkın 2'ye çıkmasına neden oldu.

***

Genelde orta sahada geçen bir mücadele oldu. Kora kor bir oyun sergilendi. Bursaspor performansının en üst seviyelerine çıkmışken, Altınordu çok altında kaldı. Kapılan toplarla hızlı hücumlar denendi. Hatırı sayılır sayıda pozisyon vardı. Atabilen takım kazandı ve karşılaşma konuk takımın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Dikkatimi çeken, sivrilen bir futbolcu olmadı. Herkes elinden geleni yapmaya çalıştı.

Ligin ilk haftaları olduğundan, bu mağlubiyet maruz görülebilir. Şeytanların yapması gereken şey, bu maçtan ders çıkarması.