Transfer tahtasını açan ama anlaştığı 8 futbolcunun imzası yetişmeyen Balıkesirspor, evinde lig sonuncusu Menemenspor'u konuk etti. Ev sahibi takım sahasında oynadığı için, konuk takım ise ilk galibiyetini alıp, yukarılara tırmanmak için galibiyet istiyordu.
***
Menemenspor, karşılaşmaya her zamanki oyun sisteminde başladı. Çok koşan, çok pres yapan ve topu hemen kaparak rakibine oyun izni vermeyen oyun anlayışındaydı. Bu mücadeleye hükmetmesini sağladı. Topla daha çok oynadı, daha çok atağa kalktı, daha çok pozisyon buldu.
Hücum ederken, aynı geçen hafta karşılaştığı Tuzlaspor maçındaki gibi hızlı hücumlarda çok pozisyon verdi. Defans arkasına çok adam kaçırdı, kalecisiyle çok defa karşı karşıya bıraktı. Bu sefer fark yemediyse, yatsın kalksın rakip hücum oyuncularının son vuruşlarındaki başarısızlığına dua etsin. Defansif yönünü geliştirmesi ve bu hatalarına ciddi bir önlem alması gerekiyor.
***
Balıkesirspor defansa çekilmesine rağmen, rakibini ceza alanına çok soktu ve bir türlü buna çare bulamadı. Ceza alanı içerisinde kalabalık olması sayesinde, kalesine fazla şut çekme imkanı tanımadı. Çok karambol oldu, çok tehlike yaşadı, gol yemeden atlatmayı başardı. Hızlı hücumu tercih etti, rakibine oranla daha çok net pozisyonlar buldu. Emir ve başta Ezeh olmak üzere kaleci ile karşı karşıya kalındığı pozisyonlarda vuruşları auta gitti. Ezeh'in gol vuruşlarına sabah akşam çalışması gerekir.
***
Maça damga vuran etken penaltılardı. 3 penaltı düdüğü çalındı. 13. dakikada Furkan ile Ezeh aynı anda topa ayak uzattılar. Ezeh yerde kalınca hakem Ramazan Keleş penaltı noktasını gösterdi. Pozisyonu yavaş şekilde defalarca izledim ama Ezeh'in neden düştüğünü bir türlü anlayamadım. Penaltı verilmeyebilirdi. Penaltıyı Mrsic gole çevirdi.
18. dakikada Nwankwo ceza alanı içerisinde Yusuf'a sertçe omuz atıyor. Burada da Menemenspor lehine penaltı çalınabilirdi.
76. dakikadaki penaltıda Domgjoni'nin hatası büyüktü. Ayağını uzattı ama Billali daha önce davranınca üzerine çıktı. Önüne koşup, set kurmayı deneseydi, zaten geçemezdi rakibi. Mrsic yine kaçırmadı.
90+3'teki penaltı da bana inandırıcı gelmedi. Tayfun, Batuhan'ın önüne koşarken düşmeye başlıyor. Onu böyle düşürecek nasıl bir hareket yaptı Batuhan anlayamadım. Penaltıyı Taşkın kullandı, kaleci Atilla kurtardı ve 2-1'lik skorla takımına 3 puanı getiren isim oldu.
***
Menemenspor'un bir taktiği vardı. Topları ceza alanı içerisinde, genellikle arka direkte duran 1.88'lik Domgjoni'ye havadan atıp, kale içerisine kafayla çevirmesiyle de gol bulmaktı. Bunu da 20. dakikada başarmış ve beraberliği yakalamıştı.
***
Maçı istatistikler de iyi açıklıyordu. Topla oynama 35'e 65, toplam şut 11'e 16, isabetli şut 5'e 3. İlk ikisinde konuk takım, sonuncusunda da ev sahibi takım üstündü.

Akhisar puanı sun anlarda kaçırdı


5 covid-19'lu, 1 sakat. 6 kişiden yoksun Samsunspor. Tabii ki sahaya çıkacak oyuncularda da virüsün bulaşma korkusu... Böyle bir takımla deplasmanda karşılaştı Akhisarspor. 
Yeşil siyahlılar maça hızlı başladı ve pozisyonlara girdi. Pas yaptı, rakibini kendi yarı alanına çekilmeye zorladı. Sonrasında oyuna denge geldi. Başa baş bir futbol izledik. Bol pas, az pozisyon. Yani orta sahada geçen bir maçtı. Zaman zaman hızlandı, zaman zaman yavaşladı. 
Karşılaşmanın skoru, 52. dakikada Kubilay'ın ceza sahası dışından çektiği şut ile belirlendi ve Samsunspor sahadan 1-0 galip ayrıldı. 
***
Akıllarda 2 pozisyon kaldı.
40. dakikada Guido defans arkasına sarktı. Ceza alanı dışına kadar çıkan Lukaç'ı da geçti ama biraz çapraza gitti. Kaleye bir defans oyuncusu koşmuş olduğundan hemen vurmak yerine düzeltip de vurmayı tercih etti. Lukaç yetişti ve topun önüne kendini attı.
90+2'de beraberlik için çok büyük bir şans yakaladı Akhisarspor. Her maçta sağ açık gibi oynayan ve her seferinde defans arkasına sızmayı başaran Vrsajevic, yine böyle bir pozisyonda, çizgiye inip, ceza alanına topu çevirdi. Mert Efe vuruşunu yaptı ama Kerem golü önlemeyi başardı. Oysa kaleci Nurullah ön direkte kalmıştı ve kalesinde değildi. Kale içinde sadece 2 oyuncu vardı. Kerem kendi arkadaşının önüne doğru koşuyordu. Boşalttığı yere, yani koşu yönünün tersine topu gönderse, maç beraberlikle sona ererdi.