Bandırmaspor ile Altay'ın karşı karşıya geldiği karşılaşmada kazanan taraf 2-1'lik skorla ev sahibi takım oldu.
Karşılaşmaya Bandırmaspor hızlı başladı ve daha 2. dakikada öne geçti. Oyun dengeli devam etti. Karşılıklı pozisyonlar az da olsa vardı. Bunlardan birini ilk yarının son saniyelerinde Altay değerlendirdi ve beraberliği yakaladı.
İkinci yarıya ilginç bir şekilde konuk takım iyi başladı. Play-Off adayı takımın deplasmanından beraberlikle dönmek de avantajlı olur. Skor lehine gelişmesine rağmen, oyunu hızlandırmaya çalıştı. Duran topları hızla oyuna soktu. Ta ki Eren Erdoğan kendi takımını frenleyene kadar. 55. dakikada ufak bir olay varken koşarak rakibini itekledi ve düşmesine neden oldu. Zaten sarı kartı vardı, hakeme adeta 'beni oyun at' dedi. Hakem Feridun Daldaş kendisini kırmadı, 2. sarı karttan attı. O tek değildi atılmak isteyen. Georgios Koutroubis de uzaklardan gelip olaya dahil oldu, kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Bu dakikadan sonra iki takım da 10 kişi mücadele etmek zorunda kalmıştı.
Bir kişi eksilmek siyah beyazlı takımı dizginledi, vitesi düşürmesine neden oldu. Rakibinden de bir kişi atılmıştı ama psikoloji devreye girdi ve kalan 35 dakikada kendini çok yorup, oyundan düşme olasılığına karşı önlem almaya sevk etti. Oyun dengeye girdi. 
78. dakikada Bandırmaspor 2. golü buldu ve sahadan galibiyetle ayrılarak Play-Off hattından kopmamış oldu.
***
Bandırmaspor, özellikle Atabey Çiçek'le net pozisyonlar yakaladı ancak bunlardan sadece 1 tanesini atabildi. Çok fazla ofsayta takıldı (9 kez). Kendi sahasında oynama avantajını lehine çeviremedi ve yeterince üstünlük kuramadı.
Altay, ligin başında çok yaptığı hatanın kurbanı oldu. Defans arkasına çok adam kaçırdı. Çok fazla ofsayta sokturdu ama 2 golü de defans arkasına sızdırması sonucunda yedi.
İlk golde sağdan sarkılıp içeriye pas atıldı. İbrahim ön tarafta ıska geçti. Ceza alanına koşan 2 oyuncu da markajda değildi. Defansta büyük boşluk verince golü yedi.
Yenen ikinci golde yine İbrahim vardı. Kendisine doğru gelen topa kafa ile müdahale etmek istedi ama Cebio Soukou kendisinden önce ayağını uzatıp, topu çaldı. Orta sahadan defans arkasına sarktı. Kaleci Eren Karataş kalesinde kaldı, rakibine adeta 'sağımı solumu boş bıraktım, istediğin yere vur golünü at' dedi, öyle de yaptı. İbrahim kafasını eğip almayı denememeli, topa doğru hareketlenip, bir an evvel vücudunun herhangi bir yeriyle kendisine doğru koşan oyuncudan önce sahip olmalıydı. Eren ise rakibi ceza alanına girer girmez hızla kalesini terk edip, açıyı kapatmalı, topun kaleye gideceği boşluğu bırakmamalıydı.
***
VAR'ın çıkmasıyla kritik kararlar, pozisyonun bitiminde verilmeye başlandı. Örneğin ofsayt olsa da atak sona erdikten sonra hakem oyunu durduruyor. Bu karşılaşmada çok ofsayt oldu ve özellikle Bandırmaspor karşı karşıya kalıp çok gol kaçırdı. Bunlara ofsayt kalktığı için bahsetmeye gerek görülmüyor. Oysa gol olsa VAR inceler ve kararın yanlış olduğuna hükmedip, golü verebilir. Bu maçta da Atabey karşı karşıya auta vurduğu oldu. Golü atsa ofsayt olmama ihtimali vardı. Gol atmış olsa da son vuruşlarda genellikle kötü bir performans sergiledi.
Şunu da atlamamalı bir pozisyonda da hakem atağın bitmesini beklemeyip, ofsayt düdüğünü çaldı. Bandırmalı oyuncu karşı karşıya kalacaktı ve ofsayt olmama ihtimali vardı.
***
İlk golde 3 dakika kadar VAR beklendi, ikinci golde ise 4 dakika. İnceleme çok çok uzun sürdü. Bir de ev sahibi lehine penaltı düdüğü çaldı hakem. VAR burada da beklendi. Feridun Daldaş ekrana izlemeye gidip, kararını iptal etti. Oysa penaltı olmadığı apaçık ortadaydı. İlle hakemlerin karar vermesi gerekiyor bu tür pozisyonlarda. VAR'da görev yapanların da doğrudan müdahale edip, her zaman hakemlere bırakmaması zaman kazanmak açısından faydalı olur.