İki benzer takım Bodrumspor ve Ankara Keçiörengücü. Oyun sistemleri neredeyse bire bir aynı. Çok koş, durma. Savaş. Tatlı sert oyna, rakibine aman verme. Sahaya dizilişler de aynı: 4-1-4-1. 10 Türk, 1 yabancı. Bu bile aynı. Benzer demek hata olur, ikiz demek gerekir. Tek yumurta ikizi. Çünkü daha benzerlikler bitmedi. Çok ilginç benzerlikler de var. Onlara aşağıda değineceğim. Merak eden varsa hemen aşağılara atlayabilir. Ama hepsini okumanızda fayda var, söylemedi demeyin.

***
İki aynı güç çarpışırsa, kazanan pek çıkmaz, beraberlik en yakın ihtimal olur. Ama futbolda bazen anlık ortaya çıkan yetenek bazen de şans eşitliği bozabilir. Yapılan basit hatalar da bunlara eklenebilir.
Sahada bilek güreşi vardı adeta. Birbirlerinin bileğini bükmeye çalıştılar ama başaramadılar. Yani üstünlük kurup kaleye gitmek istediler, gidemediler. Kendi yarı alanına çekildiler, alan daralttılar. Orta sahada, kaleden uzakta geçen bir mücadele oldu. Hep baskı altında oynanınca pas yapmak imkansız hale geldi. 2-3 pastan sonra hep kaptırıldı. Bunun dışında sık sık faul oldu, oyun tempolu gibi görünse de duraklama fazla olduğundan dur kalk hale geldi.
Eşitliği bozacak etken 26. dakikada geldi. Gökdeniz Bayrakdar rakibine çok yaklaştı. Melih bundan faydalanıp, geçti ve çaprazdan ceza alanına girdi. Onur Akbay koşarak gelip, içeriye pas atacağını düşünüp, kaydı. Melih topu çekti, önünü boşalttı, yakın direğe ama çatala vuruşunu yaptı, golü attı. 2 hata ve yetenek gerektiren hareket bir araya gelince golle sonuçlandı.
49. dakikada Erhan Kartal ceza alanında topa uçarak müdahale etti. Ayağıyla önce topa sonra rakibine vurdu. Hakem Ozan Ergün penaltı noktasını gösterdi. Ama VAR'ın kararı da beklendi, karar değişmedi. Bu penaltıyla beraberlik geldi. Burada da basit bir hata skoru değiştiren etken oldu.
Eşitliğin tekrar bozan bu sefer şans oldu. Bekir Karadeniz'in kullandığı faul atışında top, barajın içindeki Süleyman Özdamar'a çarptı, kaleci Diego Sousa'yı şaşırttı ve ağlarla buluştu. Bu golle maçı Bodrumspor deplasmanında sahaya çıkan Ankara Keçiörengücü 2-1 kazandı.
***
Ceza alanına kullanılan faul atışlarında (özellikle Üzeyir'i ön plana çıkarmak gerekiyor), top çok havaya dikildi. Süzüle süzüle ceza alanına düşen meşin yuvarlağı kaleciler rahatça kontrollerine aldılar. Gereksiz fauller yapıldı. Geride olan Bodrumspor, bu hareketleriyle rakiplerinin yerde yatmasına ve zamana oynamasına bir bakıma destek verdi.
***
Yukarıda bahsettiğim ilginç durumlara değineyim şimdi de. İstatistik... İki ikiz takımın mücadelesinde istatistikleri de ikiz gibiydi. Sayayım:
Topla oynama: %50 - %50
Toplam şut: 9 - 8
İsabetli şut: 4 - 4
Başarılı paslar: 267 - 269
Pas başarı: %72 - %71
Faul: 15 - 15
Ofsayt: 2 - 3
Her ne kadar kornerler 0 - 6 ve ortalar 20 - 11 çıksa da normal karşılanabilir.
Tabii ev sahibi takım kendi sahasında biraz daha etkili olması beklenirdi ama bunu Bodrumspor lehine çeviremedi.
***
Bodrumspor 1 penaltı kazandı ve 2 gol attı ama ikisi VAR'dan biri de yardımcı hakemden döndü. VAR, penaltı öncesi ofsaydı, atılan gol öncesinde de faulü ortaya çıkardı. Diğer gol sonrasında da yardımcı hakem atağın bitmesini bekleyip, ofsayt bayrağını kaldırdı.
***
Dakika 35. Forvet Koray Kulunç orta sahaya gelip top kaptı, kalecisine vermek istedi. Uzak mesafeydi. Araya Rashad Muhammed girdi. Karşı karşıya kaldı. Bacak arası atmayı denedi ama başaramayınca müsait pozisyonu harcamış oldu.
56. dakika ve civarı Keçiörengücü üst üste 4 korner vuruşu kullandı. Hepsi de inatla ön direğe atıldı. Çalışılmış bir şeydi anlaşılan ama başarılı olunamadı.