ABD'de bir SouthwestAirlines Boeing 737-800 tipi uçağında, kalkış sırasında motor kapağının düşmesi paniğe neden oldu. 135 yolcu ve mürettebatın büyük bir şans eseri yara almadan atlattığı olayda, uçak Denver Havalimanı'na geri döndü.

Yunanistan'da olağanüstü hal ilan edildi Yunanistan'da olağanüstü hal ilan edildi

Ardı Ardına Yaşanan Sorunlar Boeing'i Sarstı

Ocak ayında bir Alaska Havayolları Boeing MAX 737 uçağının kapısının havada kopması ve "gevşek civata" sorununun ortaya çıkması, Boeing'in üretim süreçlerine dair endişeleri artırmıştı. Son dönemde birçok Boeing uçağı da acil iniş yapmak zorunda kaldı. ABD'de 171 Boeing 737 MAX tipi uçağın uçuşları durdurulurken, Türk Hava Yolları da filosundaki 5 uçağı tedbiren yere indirmişti.

2015 Yapımı Uçakta Soruşturma Başlatıldı

SouthwestAirlines, motor kapağı düşen uçağın 2015 yılında üretildiğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Havayolu şirketi, yolcuların güvenliğinin her şeyden önce olduğunu ve sorunun kaynağının en kısa sürede bulunacağını bildirdi.

Boeing'de İstifa Dalgası Devam Ediyor

Ardı ardına yaşanan krizler sonrası Boeing CEO'su Dave Calhoun istifa ettiğini duyurmuştu. Son olay, şirketin güvenilirliği ve üretim süreçleri hakkında yeni soru işaretleri doğurdu.

Editör: Nurican ALBAYRAK