Bornova'da Tarih ve Günümüz Buluştu | İğne Deliğinden Fotoğraf Sergisi Bornova'da Tarih ve Günümüz Buluştu | İğne Deliğinden Fotoğraf Sergisi

Yeni dönemde yarışmacı takımlardan çok, yetiştiricilik yönünün ön planda olacağını ifade eden Bostanlıspor Futbol Takımları Genel koordinatörü ve yönetim kurulu üyesi Behiç Basatuğrul, "Bostanlıspor olarak amacımız 8 yaşından itibaren futbol oynamak isteyen çocuklarımızın bu spor dalında bilinçli yetişmesi ve doğal yetenekleri varsa da bunun en iyi şekilde ortaya çıkmasıdır. Biz futbol ve genelde de sporun doğru eğitimini vermeyi bir ilke haline getirdik. Yarışmacı takım kurmak çok kolay. Topla iyi çocukları maça çıkar ve kazan. Maç kazanırsın ama çocuk kazanamazsan, futbolcuyu doğru ve bilinçli yetiştiremezsen, iyi eğitim veremezsen, ilerleyen yıllarda da bunun acısını çeker ve yılların emeğini bir anda yok edersin. Sahaya girip arkadaşlarına selam vermeyen, takım arkadaşını, antrenör ve büyüklerini sevmeyen onlara tepeden bakan çocukları en iyi şekilde eğitmek ve doğruları öğreterek, hayat akışı, sevgi saygı, arkadaşlık duygusu, takım ruhu, oyun içinde birbirinin açığını kapatma, yapılan hatada kötü söz verine moral verici kelimeler kullanma, başarıda da onu övme iyi futbolcu olmanın başlıca kuralları. Yoksa topa herkes vuruyor. Ama öyle vuruyor, ama böyle" dedi.
Basatuğrul, “Hedefi çocukluktan başlayan futbolcu eğitiminin sağlam temelini atmak. İletişim becerileri iyi; Sevgi ve saygıyla; Centilmenlik çerçevesi içerisinde futbolcu yetiştirmek.
Bostanlı Gode Cengiz Spor tesislerindeki çalışmalarda her yaş grubunun ayrıldığını ve ayrı gruplar olarak çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Ekibimizde genç, idealist, futbol oynamış ve oynayan, spor akademilerinde bu işin eğitimini alan arkadaşlarımız bulunuyor. Bizim en büyük amacımız futbolun temel doğrularıyla futbolcu yetiştirmek ve onların ilerleyen sezonlarda önce Karşıyaka daha sonra da daha ileri liglerde ve Milli Takımlarda oynamalarını görmek" derken, velilerin de sabırlı olmalarını ve antrenör ile yöneticilere bu konuda yardımda bulunup, çocuklarının takımlarda uzun süreli kalmalarını sağlamalarının da gerekliliğinden bahsetti.  

Editör: Haber Ekspres