Türkiye bugün yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. İlk veriler sonrasında açıklama yapan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, " Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Hiçbir zaman unutmayacağımız bir galibiyeti yaşadık. Şu an itibariyle İzmir'de açılan sandıkların yüzde 40'ından fazlasının bize gösterdiği sonuç, yüzde 50 civarında oy ile Büyükşehir'i kazandık. AK Parti adayından 14 puan civarında bir fark ile galibiyeti kazandık. Bundan dolayı mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. Öte yandan AK Parti'nin 17.00 itibariyle AK Parti İzmir İl Başkanlığı önüne balkon hazırlamasına göndermede bulunan Tugay, "İzmir'in balkonları güzeldir. Balkonlarda biz çay içeriz, çay içmelerini tavsiye ederiz, hava da güzel" dedi.

Seçim Süreci

Türkiye'de bugün yapılan yerel seçimlerle birlikte İzmir'de de oy verme işlemi tamamlandı. İlk verilere göre CHP'nin adayı Cemil Tugay'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandığı açıklandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NI KAZANDIK

İlk veriler sonrasında açıklama yapan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Değerli Yurttaşlarım, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandık. İlçelerimizdeki güzel sonuçları takip ediyoruz. Görevliler dışında tüm İzmirli hemşehrilerimizi 22.00’de Alsancak Cumhuriyet Meydanı’na coşkumuzu paylaşmaya davet ediyorum." dedi.

FARK YÜZDE 14! 

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Seçim Koordinasyon Merkezi'nde  (SKM) yaptığı açıklamada, " Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Hiç bir zaman unutmayacağımız bir galibiyeti yaşadık. Şu an itibariyle İzmir'de açılan sandıkların yüzde 40'ından fazlasının bize gösterdiği sonuç, yüzde 50 civarında oy ile Büyükşehir'i kazandık. AK Parti adayından 14 puan civarında bir fark ile galibiyeti kazandık. Bundan dolayı mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

"İZMİR'İ KORUYACAĞIZ"

Genel seçimler için iktidar mesajı veren CHP'li Tugay, "Bu dönem boyunca örgütümüz ile beraber İzmir'in hakkını korumak için haklılığımızı anlatmak için yoğun çalıştık. İzmir'in 4 bir köşesinde CHP'liler emek harcadı. Her birinin hakkı ödenmez. CHP spn yaptığı kurultaydan sonra sahip olduğu yeni ruh ve yeni mücadele azmi ile bu seçimde Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir başarı ortaya koydu Aldığımız sonuçlar gösteriyor ki Türkiye'de halkımızın beklediği yeni siyasi karşılayan CHP anlayışı ve kadrosu var. Tüm Türkiye'de büyük bir mutluluk yaşamamızı sağlıyor. Yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu düşünüyorum. İlçelerdeki sayılar devam ediyor. Bazı ilçelerimizde yakın sonuçlar var ancak en olumsuz haliyle bile geçen döneme göre daha fazla ilçe bizim yönetimimizde olacak. Türkiye haritalarında görünüyor ki Ege bölgesinin tamamı CHP'nin yönetimine giriyor. Bundan sonrası bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. İzmir'de ve aldığımız illerde fark yaratacak belediyecilik hizmetlerini halkımıza göstereceğiz. Arkasından gelecek genel seçimlerde iktidarı kazanacağız. Biz bunu halka buluşmalarımızda anlattık. Bu hedefin ilk adımını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İstediğimiz şey gençlerin bu ülkeden umutlarını kaybetmemeleri. Sonra kendini sahipsiz hisseden herkesin bizim güvencemiz altında olacağını bilmemeleri, önümüzdeki dönemde halkçı politikalarımızı en üst seviyelere çıkararak hizmet edeceğiz. Bu büyük ve güzel zaferin kazanılmasında emeği olan başta seçmenlerimize, partililerimize, sandık başlarında görev yapan tüm gönüllülerimiz tebrik ediyorum. İzmir'in hakkını koruyan herkese teşekkür ederim. İçleri rahat olsun, emanet bizdedir Biz bundan sonrası için İzmir'i koruyarak bu kente hizmet etmeye devam edeceğiz. Hiç bir CHP'li umutsuzluğa kapılmasın. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz Mücadelemize devam ederek ülkemizi içinde bulunduğu sıkıntılardan çıkaracağız. Bu ülke bizim, cumhuriyet bizim. Sandıklarda görevleri devam eden arkadaşlarımız görevlerini tamamlayana kadar vazgeçmesinler. 31 Mart alacağımız sonuç ile güzel günlerin başlangıcı olsun. Yarından itibaren bu ülke için güzel günlerin başlangıcı olacak. İzmir'i, Türkiye'yi ve CHP neferlerini kutluyorum dedi. 

''Lunaparkımıza dokunmayın'' ''Lunaparkımıza dokunmayın''

DEĞİŞİM KARŞILIK BULDU 

CHP Lideri Özel ile telefonda görüştüğünü aktaran Tugay, "Genel başkanımızla telefonla görüştüm. Kendisine bilgi verdim. Bizi kendisi aradı ve çok heyecanlıydı. O heyecan bizim de heyecanımız. Seçim sonuçlarının netleşmesini bekliyoruz. Başlattığımız mücadelenin değişim ve dönüşümün halkta karşılık bulduğunu görüyoruz. Bu bizi güçlendiriyor. Genel başkanımız da bu gücü hissediyor. En kısa zamanda kendisini İzmire de bekliyoruz. Bu başarıda en büyük pay sahibi kendisini. Bizleri birleştiren ve inancı aşılayan kendisidir. Bizlere güzel bir gelecek için çalışıyor" ifadelerine yer verdi. 

AK PARTİ'YE BALKON YANITI: ÇAY İÇİN 

AK Parti'nin saat 17.00 itibariyle balkon hazırlamasına gönderme yapan Tugay, "İzmir'in balkonları güzeldir. Balkonlarda biz çay içeriz çay içmelerini tavsiye ederiz hava da güzel" dedi. 

Editör: Nurican ALBAYRAK