Etkinlik, DEÜ Müzik Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Miray Altun ve arkadaşlarının Prof. Dr. Türkan Saylan anısına hazırladığı bir sunumla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Altun, “Bu gece burada farklı kentlerden İzmir'e gelen ve farklı üniversitelerde okuyan 40 kişi olarak Türkan Saylan'a olan minnetimizi ifade etmek için toplandık. Türkan Hocamızı 15 yıl önce 18 Mayıs'ta kaybettik, ama onun mirası ve öğretileri bizlerle yaşamaya devam ediyor” dedi. Altun, Türkan Saylan'ın, eğitim ve burs imkanları sağlayarak birçok kız çocuğunun hayatını değiştirdiğini vurguladı.

37Cf9C06 6611 480C Bfd4 F60A163E9743

Etkinlik boyunca gençler, Nazım Hikmet, Metin Altıok, Melih Cevdet Anday ve Hasan Hüseyin Korkmazgil gibi edebiyatımızın önemli şairlerinin eserlerini seslendirdi. Ayrıca, Fikret Kızılok, Özdemir Erdoğan ve Ezginin Günlüğü gibi sanatçıların parçalarıyla zenginleştirilmiş bir repertuar sunuldu. Gençler, Atatürk'ün en sevdiği danslardan biri olan vals ile de dinletiye renk kattı.

İlk kişisel sergisini açtı İlk kişisel sergisini açtı

Gecenin sonunda konuşan ÇYDD İzmir Şube Başkanı Onur H. Ertürkan, Prof. Dr. Türkan Saylan'ı vefatının 15. yıldönümünde saygı ve özlemle andıklarını belirtti. Ertürkan, çağdaş, demokratik, laik ve bilimsel eğitimin önemine vurgu yaparak, “Gençlerimizin sanata olan tutkusu ve yetenekleriyle bizlere unutulmaz anlar yaşattığı bu gece için emeği geçen öğrencilerimiz ve danışmanlarına gönülden teşekkür ediyorum. Sanat dolu bu güzel gecede bizlerle olduğunuz için siz konuklarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Ertürkan, konuşmasının devamında, şubeye yapılan bağışlar ve gönüllü desteklerle çocukların ve gençlerin eğitim olanaklarının sürdürülebilmesini sağlayan tüm bağışçılara ve gönüllülere de teşekkür etti. “Sizlerin desteğiyle daha aydınlık bir geleceğe birlikte yürüyoruz. Emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Sedef Didem Ezme