Yâhu vazgeçemediniz şu eski alışkanlıklarınızdan... Bal tuttum, parmağımı yalayayım, bana dokunmayan yılanı bin yaşatayım, ne var ne yoksa zimmetime geçireyim, kasaya damadımı oturtayım, cemaat besleyeyim, vakıf doyurayım, vasıfsızı zengin edeyim, biat edeni ihya taraf olmayanı bertaraf edeyim, kazanmak için her yolu deneyeyim, baktım olmayacak koşarak bir terörist bulup yardım isteyeyim...

N’oldu? Böyle yapınca becerebildiniz mi?

Beyler... Bu zamana kadar doğru olan yöntem bu olduğu için kazanmadınız, ne yaparsanız yapın, yaptıklarınızı aklayan birileri olduğu için kazandınız. Târihin gelmiş geçmiş en büyük kumpasçıları kankanız olduğu için yarattığınız sorunların üstesinden “bir şekilde” geldiniz. 

Tabi, tek pay onların değil. Bir de küçük ortağınız var. Aslında hep ortağınızmış da, koltuğu tehlikeye girince deşifre oldu, alenen size çalışmaya başlayınca da sonuç sizin için kötü, memleket için pek iyi oldu.

Kimsenin size kayıtsız, şartsız bayıldığı yok yâni... Öyle, bu asrın özel adamları falan değilsiniz. İstanbul da, Türkiye de size müjdelenmedi. Millet size eski iktidarlara baktığından farklı bakmıyor. Gördünüz, doğru yöntemlerle çıkan bir adam herkesi ardında birleştirebiliyor.

13 bin 729 farkla seçim kaybettiniz, kabûllenmeyince 800 bin oy fark yediniz. Karşınızdakini hırsızlıkla suçladığınıza değdi mi? 

“Bir şeyler oldu ama tam anlamadık” türünden saçma sapan konuşmalarla komik duruma düştüğünüze değdi mi?

Cumhurbaşkanlığı makâmını, belediye seçimleri uğruna itibarsızlaştırmanıza, İçişleri Bakanlığı’nı rezil etmenize, Milli Eğitim Bakanlığı’nı seçime âlet etmenize, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ülkenin yarısından fazlasının saygı duymamasına yol açmanıza değdi mi?

Hadi siz devleti babanızın malı sandınız da, elinizdeki kaynağı kaybetmemek için saldırganlaştınız. Ya o YSK üyesi 7 hâkim ne hissediyor şimdi? Hukuku ayaklar altına aldınız da n’oldu? Değdi mi târihe böyle geçmenize? 

İdamlık teröriste can simidi diye sarılmak kurtardı mı sizi? Şimdi ne yapacaksınız, utanmayı da hatırlamanız zor artık. Çok oldu bir şeyden utanmayalı... 

İstanbullu kirli siyâsetinize, kötü dilinize, kibirli tavrınıza sağlam bir tokat vurdu. 

Ne dersiniz, umutlanalım mı?

Tokadı yediğinize değdi mi?