Başlıktaki üç kelimenin ikisinde gözünüze soktuğum bu “şok” kelimesinden aslında hazzetmem. Fakat, özellikle internet basınının haberi “tıklatmak” için çok sık kullandığı bu sihirli sözcük, bu kez o kadar tam yerine rast geldi ki, yazmadan edemedim.

Ne olduysa geride kalan bu haftada oldu. YSK, daha önce aynı gerekçeyle önüne gelen iptal talebini reddetmesine rağmen AK Parti’yi üzmedi ve İstanbul seçimlerinin tekrarına karar verdi. Tabi, şok etkisi yaratan olay bu değil. YSK’yi 16 Nisan referandumunda gayet iyi tanımıştık, verdiği son karara da şaşırmadık. Şoklar zinciri, kararın duyurulmasının ardından halka halka karşımıza çıktı…

Halka 1: Tarkan’a Rasim Arı şoku


Rasim Arı

Mazbatası elinden alınan seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK kararının ardından herkese umut veren bir konuşma yaptı. Sanatçılara ve iş insanlarına “Artık konuşma vakti” diye seslenen İmamoğlu, sözlerini “Her şey çok güzel olacak!” diye tamamladı. Sanatçılar mesajı aldı ve onlarcası sosyal medyada İmamoğlu’nun sözleriyle sesini yükseltti. Kim olduğunu anlatmak için hakkında bir şey yazmaya gerek duymadığım Tarkan da, Twitter hesabından haykıran sanatçılar arasındaydı. İşte Tarkan için belki de ömrünün en büyük sürprizi o andan sonra yaşandı. Adına Google’dan bakmak zorunda kaldığım Nevşehir Belediye Başkanı AK Partili Rasim Arı, aralarında Tarkan’ın da bulunduğu sesini çıkaran sanatçılara Nevşehir’de belediye imkânlarıyla konser vermeyi yasakladı! Yaptığı albümleri milyonlarca satan Tarkan, Nevşehir’deki 185 bin 890 seçmenin 85 bin 330’unun oyunu alarak seçilen Rasim Arı hariç, şimdiye kadar kimse tarafından böylesine dışlanmamış, bu kadar hor görülmemişti. Tarkan, duygusal biri. Kendisine karşı yapılan son derece etkili bu eylem karşısında muhtemelen içlenmiş, en bilinen şarkılarından Unutmamalı'yı, Peri Bacaları manzaralı bir Nevşehir fotoğrafına bakarak mırıldanmıştır:

“Unutmamalı o güzel günleri
Anılarla gönülleri hoş tutmalı avutabilmeli,
Hatırlamalı, sevgiyle anmalı
Ümitlerle yarınları hoş tutmalı, ayırmamalı”

Halka 2: Cem Yılmaz’a Devlet Bahçeli şoku


Devlet Bahçeli

Ekrem İmamoğlu’nun çağrısına uyanlardan biri de Cem Yılmaz’dı. Bugüne kadar tüm gösterilerini kapalı gişe oynayan Cem Yılmaz, büyük olasılıkla Twitter hesabından “Her şey çok güzel olacak” dedi ve hayatın olağan akışına döndü. Ancak ünlü komedyenin huzuru çok kısa sürdü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir açıklama yaparak Cem Yılmaz’ı sevmeyi kendine yasakladı! “Onu artık sevemem” dedi. Kendinizi bir an Cem Yılmaz’ın yerine koyun ve Devlet Bahçeli’nin bundan sonra sizi sevemeyeceğini düşünün… Kelimelerle tarif edilmesi zor bu acı, Cem Yılmaz’ın omuzlarına yüklendi. Bu ayın sonunda, İzmir’de sahne alacağı gösteriye biletim var. Umarım Cem Yılmaz, o tarihe kadar bir nebze olsun kendini toparlamayı başarır. Yüreği Bahçeli’nin sevgisinden mahrum kaldığı için kan ağlasa da, “Şov devam etmeli” demeyi başarır ve her zamanki performansını gösterebilir…

Halka 3: Ekrem İmamoğlu’na Umut Mürare şoku


Kendinden 'sanatçı' olarak söz eden Umut Mürare'nin tweet'i

Evet, maalesef… Gözleriniz doğru görüyor. Okuduklarınız gerçek… Size bunu yaşatmak istemezdim ama olan oldu, Türkiye’de sonunda bu da yaşandı! İmamoğlu’nun sanatçılara yaptığı çağrı üzerine Umut Mürare, Twitter hesabından İmamoğlu aleyhine bir mesaj paylaştı. Diyeceksiniz ki, “Umut Mürare kim?” Bilmiyorum. Paylaştığı mesaja “Mademki İmamoğlu, ‘Sanatçılar konuşsun’ dedi, konuşalım…” diyerek başlamış. Sanırım sanatçı ya da sanatçı olmaya hevesli biri. Geçin Umut Mürare’yi… Kendinizi bir de Ekrem İmamoğlu’nun yerine koyun. Sanatçılara çağrı yapıyor ve… Evet, Umut Mürare, çağrıyı geri çeviriyor. Türkiye çok şok atlattı, bunların da altından kalkar ama Tarkan, Cem Yılmaz ve Ekrem İmamoğlu, başına gelenleri terapi görmeden atlatabilir mi, işte ona yanıt veremiyorum.