Ege derbisinin kazananı Göztepe'yi 2-1'lik skorla yenen Denizlispor oldu. Horozlar için tek yol galibiyetti. Beraberlik bile yenilmekten farksızdı çünkü ligin dibine iyice saplanmış, üzerine bir de fark yemişti, bu farkı azaltması için bundan uygun bir müsabaka sayısı azdı.
***
Mücadele yavan başladı. Top kayıpları, fauller, taçlar oyunun sık sık durmasına neden oldu, pozisyona hasret kaldık. Bunu görmek için 34 dakika geçmesi gerekti. Rodallega'nın yakın mesafeden şutunu İrfan yatarak kontrol etti. 
Gol için ya bir hata olması gerekirdi ya da ekstra bir durum. Ekstra durum oldu, maçın öne çıkan ismi Sagal, düşe kalka ilerledi, harika bir ara pası attı, Recep 41. dakikada takımını öne geçirdi.
İlk yarı, Denizlispor hızlı çıkışlarla gol ararken, Göztepe paslarla kaleye yaklaşmak istedi. İki takım da başaramadı. Sarı kırmızılılar için en büyük sorun, çok ağır oynamasıydı. Rakibi rahatça geri gelip, yerini alıp, alanları kapatıyordu. Top dağıtan isim Alpaslan’dı. Stoperde başarılı performans sergilerken, şimdi eski yerinde, defansın önünde oynuyordu. Ayağa güzel uzun pasları oldu ama ağır oynayışından olsa gerek, devre arası oyundan alındı.
***
İkinci yarı skoru korumak isteyen ev sahibi takım ve beraberlik golünü atmaya odaklanmış konuk takım vardı sahada. Böyle olunca Göztepe kaleye daha fazla yaklaşmaya ve pozisyon bulmaya başladı. Bu esnada yeni teknik direktör Hakan Kutlu, sahanın en iyi ismi Sagal'ı oyundan aldı. Gol yese ona ihtiyacı olacaktı, 69'da Mihojevic'in kornerden gelen topa vurduğu kafa ile golü de yedi. 
Skora denge geldikten sonra da sarı kırmızılı takım bu sefer galibiyet golünü aramaya başladı. Mustafa'nın şutu defanstan sekip, Mesanovic'e adeta asit oldu, Horozlar tekrar öne geçtiler. Şans golüyle sahadan 3 puanla ayrılmayı başardılar.

Hangisi gerçek Altınordu?

Altınordu'nun deplasmanda Bursaspor'u 2-1 yendiği maçta bu soruyu sordum kendime: Acaba hangisi gerçek Altınordu?
Öyle farklı iki yarı izledik ki, siyahla beyaz gibi. Bu iki takım için de geçerliydi. Ev sahibi takım ilk yarı fırtına gibiydi, ikinci yarı yokları oynadı. Konuk takım da ilk yarı sahada yoktu, devre arasına geride gitti, ikinci yarı oyuna ağırlığını koydu, 2 gol bulup maçı kazanmasını bildi.
***
Şeytanların ilk yarı sağ tarafı adeta çöktü. Oradan arka arkaya adam kaçırdı, gol geliyorum deyip, geldi. Emre Nefiz ve Rahmi o bölgede çok aksadı. İkinci yarı ise neredeyse hiç zorlanmadılar.
Enis'in golü de alkışlanabilecek tarzdaydı. Kaleye yakın mesafedeyken atılan pası önüne aldı, rakibinden kurtulması için topa çok az dokunması gerekiyordu, başardı, kaleciye yaklaşmadan vakit kaybetmeden vurması gerekiyordu, vurdu. Sağıyla soluna asist yaptı, bunu sadece 1 adımda gerçekleştirdi, kalecinin, durumu kavrayıp, pozisyon almasına yetecek zamanı vermedi.
Hakem Çağdaş Altay'ın çaldığı faul düdükleri bana ilginç geldi. Bazen hiçbir şey yoktu, bazen de yanlış tarafa verdi.

Menemenspor’u hatalar yaktı

Menemenspor'u, Altınordu'yu 4-2 yendiği karşılaşmada beğenmiştim. Pazar günü ise sahasında konuk ettiği Giresunspor'a 4-0 yenildi. Peki 1 haftada ne değişti?
Oyun olarak değişen pek bir şey yok. Liderin karşısındaydı, işi kolay değildi. Maçta ezilmedi, büzülmedi. Başa baş oynadı. Farklı olan şey, konuk takımın daha az hata yapması ve bulduğunu atmasıydı.
***
Menemenspor rahat bir şekilde sürdürdüğü müsabakada, Eren’in boş bırakılmasıyla kalesinde golü gördü. Bundan sonra beraberliği bulmak için defans güvenliğini biraz elden bıraktı. Bu sebepten defans arkasına çok adam kaçırdı 3 tane daha gol yedi.
Sadece defansta sorun yoktu. Selmani'yi elinden kaçırınca, Turgutluspor'dan transfer edilen kaleci Fatih'in de hataları vardı.  Karşı karşıya kaldığı 2 pozisyonda, kalesinden çıkıp açıyı kapatması gerekirken, sabit kaldı ve kalenin bir köşesini boş bıraktı. Oraya vurulan şutlarla golleri yedi. Bu ilk maçı olmasının etkisi midir bilemiyorum ama antrenmanlarda bu zafiyetinin üzerinde çokça çalışmalı.
***
Sarı lacivertliler için de bir tane gollük pozisyon vardı. Akanbi kale önünde topu iyi kontrol edemese de boş olduğundan vuruşunu yapmayı başardı, koskoca kalenin yan direğine isabet ettirdi. Atsa skor 1-1'e gelecek, oyun şekli değişecek ve belki de puan almayı başaracaktı. 
Menemenspor için bu karşılaşmayı kaza olarak görebiliriz. Yas tutmadan yola devam edilip, yapılan hataların üzerine gidilip, ortadan kaldırılmalı.