Marble İzmir Fuarı, doğal taş sektöründe önemli bir buluşmayla görücüye çıktı. Marble İzmir Uluslararası Doğal taş ve Teknolojileri Fuarı, 17 ve 20 Nisan tarihleri arasında kapılarını 29’uncu defa İzmir Fuarı’nda kapılarını açtı. Açılışının ardından siyasi ve gazetecilerin yanı sıra tasarımcıların da ilgisini çeken doğal taşlar, genç ve yetenekli tasarımcıların özgün çalışmaları ön plana çıkarıldı. Rekabet gücünün artırılması amaçlanan fuarda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Burada emeği olan herkese, ev sahibi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ailesi adına çok teşekkür etmek isterim. Hepinize sağ olun, var olun diye özellikle ifade etmek isterim. Sektör temsilcileri sektörle ilgili yaşanan sorunları, beklentileriyle ilgili çok değerli şeyler söylediler. Özellikle Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi'nin bizim işlenmiş ürünlere ihtiyacımız olduğu, bunların katma değerinin daha yüksek olduğunu belirtmesi değerli. Markalaşmanın ve pazarlamanın hepimiz için çok önemli olduğunu, buna ihtiyacımız olduğunu söylemek isterim. Biz bu dönemde bölgesel olarak kalkınmaya önem vereceğiz. Bunun için komşu illerimizle, Türkiye'deki tüm kurum kuruluşlarımızla iş birliği içinde olacağız” dedi.

Marb

Doğal taş sergisinde farklı çizimlerle görücüye çıkan mermerler, izleyicileri büyülemeye devam ediyor. Atatürk figürü, melek kanadı, İzmir’in meşhur saat kulesi tasarımları ise en ilgi gören tasarımlar arasındaydı.

Bakırçay Havzası'nda su sorununa DSİ'den kapsamlı çözüm Bakırçay Havzası'nda su sorununa DSİ'den kapsamlı çözüm

Yetenekler ödüllendirildi

Dünya’nın dört bir yanından maden şirketlerinin de katılmasının yanı sıra 6. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması da genç ve yetenekli tasarımcılar için bir kapı araladı. 34 yarışmacının katılmasının ardından başarılı olan gençler ödüllendirildi. ABD, Ortadoğu, Asya ve Avrupa’nın önemli bölgelerinden yetenekli tasarımcıların katıldığı fuarda asıl hedef Birleşik Krallık, Güney Kore, Fransa, İtalya, Bahreyn, Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Umman, Katar, Kuveyt ve Azerbaycan sektörün profesyonelleri de katıldı.

Doğal Taş Marble

29. Marble Fuarı’na bin 77’in üzerinde katılımcı, 77 bin 395 kişinin üzerinde ziyaretçi, 732’nin üzerinde alım heyeti ve 10 binin üzerinde de ikili görüşmenin yapıldığı belirtildi.

Editör: Nurican ALBAYRAK