Bayraklı’da camiler bayrama hazır Bayraklı’da camiler bayrama hazır

Tatilciler, 9 günlük bayram tatilini memleketlerinde veya tatil bölgelerinde değerlendirmek üzere dün yollara koyuldular. Özellikle Ege’nin birçok bölgesinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen tatilciler, dün itibariyle tatil yolculuklarına başladılar. Özellikle turistik illerde yoğunluk yaşandı. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden İzmir, Muğla ve Aydın'daki konaklama tesisleri, bayram boyunca büyük yoğunluk yaşayacaklar.

Tatil yolculuğuna otobüsle çıkmak isteyenler de otogarları hareketlendirdiler.

İzmir'de yer kalmadı: Sahilleri, kumu ve güneşiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken İzmir'in Çeşme ilçesi, bayram tatili için büyük ilgi gördü. Tatilin 9 güne uzamasıyla rezervasyonların hız kazandığı ilçede, otellerdeki doluluk oranı yüzde 70'lerin üzerine çıkarken, birkaç gün içinde bu oranın daha da artması bekleniyor. Kuşadası'nda da bayram tatili nedeniyle sezon öncesinde hareketlilik görülüyor. İlçede bayram dolayısıyla rezervasyon yüzde 90'lara ulaştı. İki ilçeye otomobilleriyle giden vatandaşlar, trafik yoğunluğunu adeta ikiye katladılar. Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Özden, bayram tatilinin 9 gün olmasının da sektöre olumlu yansıdığını vurguladı. İç pazarda bayramda görülen hareketliliğin yaz sezonunda da yaşanacağına inandığını belirten Özden, "Hem İngiliz pazarı hem Alman pazarı hem diğer Polonya ve Balkan ülkelerinde rezervasyonları iyi. Yerli pazarın indirimleri, erken rezervasyonları kaçırmaması lazım. Bayramı otellerimiz dolu geçirecek" dedi.

Argvrfvgdfbfgvc

Havaalanlarında da benzer manzaralar görüldü.

Marmaris'e Akın Var: En popüler tatil kentlerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde otellerde doluluk oranları artarken, kente giriş yapılan yollarda konvoylar oluştu. Turizmciler tatilin uzamasından yana memnuniyetlerini dile getirerek erken rezervasyonların devam ettiğini belirtti. Doluluk oranlarının yüzde 60-70 bandında olduğu ifade eden turizmciler, 2024 sezonunun çok iyi başladığını dile getirdi. Turizm Bakanlığı'nın 2024 turizm hedefleri doğrultusunda 2024'te 60 milyon turist, 60 milyar dolar turizm geliri hedefleniyor.

Editör: Nurican ALBAYRAK