Ege Bölgesi'nin önde gelen ihracatçıları, gençleri tarım sektörüne kazandırmak adına önemli bir adım attı. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, "Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Projesi"ni ikinci kez hayata geçirerek gençleri tarım sektörüyle buluşturdu. Bu proje kapsamında gençlere tarım sektörünü 360 derece tanıtmak amacıyla çeşitli eğitimler düzenlendi.

Ziraat mühendisliği ve gıda mühendisliği mezunu ya da öğrencisi 82 gençle bir araya gelen Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, gençleri teorik ve pratik eğitimlerle destekliyor. Proje kapsamında gençler, tarım sektöründe konusunda uzman isimlerle teorik dersler alırken, işletme ve bahçe ziyaretleriyle de pratik deneyim kazanma fırsatı buluyorlar.

Ege Bölgesi İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, genç girişimcilere kendi kariyer yolculuğunu anlatarak işlerini severek yapmaları gerektiği mesajını verdi. Uçak, tarım sektöründe emek verildiğinde başarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak gençlere cesaretlendirici sözlerle ilham verdi.

 “İŞİNİZİ SEVEREK YAPIN, ÇALIŞIN, BAŞARI ARDINDAN MUTLAKA GELECEK”

Gençlere, “İşinizi severek yapın, çalışın, başarı ardından mutlaka gelecek, hiçbir şey zor değil” diye seslenen Uçak, genç girişimcilere kendi kariyer yolculuğunu anlattı ve işlerini severek yaptıkları takdirde hayallerinin bile ötesinde başarıya ulaşacakları mesajını verdi.

Başkan Uçak; “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesiyle tarım sektörüne gençleri kazandırmayı hedefliyoruz. Ziraat Fakültesi son sınıf öğrencileri ve mezunları, bitkisel üretim alanında kendisini geliştirmek isteyen tüm girişimci ve üreticiler bizim hedef kitlemiz. Tarım sektörü emek verdiğiniz takdirde karşılığını alacağınız bir sektör. Ben işini severek, çalışarak başarılı olunabileceğinin en canlı örneklerinden birisiyim. Sizlerde başarabilirsiniz” diye konuştu.

Projenin amacının tarım sektörüne gençleri kazandırmak olduğunu belirten Başkan Uçak, gençlerin tarım sektöründe başarılı olabileceğine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin tarım sektöründe gıda kayıplarını önlemek ve gıdada kalıntısız üretim yapmak için de yoğun çalışmalar yürüttüğünü paylaştı.

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Projesii
Proje kapsamında gençlerin işletme ziyaretlerine ek olarak çeşitli eğitimler düzenleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'nden öğretim üyeleri tarafından verilen dersler, gençlere tarım ürünlerinin markalaştırılması ve tüketici tercihleri konusunda bilgi sağlıyor.

Ege Bölgesi'nin yaş meyve sebze sektöründe Türkiye İhracat Şampiyonu olan Uçak Kardeşler Gıda Ticaret A.Ş.'nin Seferihisar’daki narenciye işleme tesisini ziyaret eden gençler, işletmenin tüm aşamalarını yerinde gözlemleme fırsatı buldular.

İzmir'de hemşirelik bakımının ekonomik boyutu tartışıldı! İzmir'de hemşirelik bakımının ekonomik boyutu tartışıldı!

Ege Bölgesi'nin öncü ihracatçıları, gençlerin tarım sektörüne ilgisini artırmak ve sektörde başarılı kariyerlerine olanak sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu proje, gençlerin tarım sektörüne olan katkılarını ve potansiyellerini ortaya çıkarmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Projesiii

Editör: Sude Kula