Gösterilerin artan yoğunluğu ve güvenlik endişeleri üzerine üniversite yönetimi, öğrencilerin güvenliğini sağlayamayacaklarını belirterek tüm derslerin iptal edildiğini duyurdu.

Son dönemlerde dünya genelinde Filistin'e destek eylemleri hız kazanırken, Amsterdam Üniversitesi de bu eylemlere ev sahipliği yapıyordu. Ancak gösterilerin yoğunluğu arttıkça olaylar kontrolden çıkmış, polisin müdahalesi ve yaşanan arbedeler nedeniyle üniversite yönetimi eğitime ara verme kararı aldı.

Üniversiteye baskın

Geçtiğimiz hafta polisin üniversiteye baskın düzenlemesi ve dün yaşanan arbede, güvenlik endişelerini artırmıştı. Üniversite yönetimi, maskeli kişilerin öğrencilerin arasına karışıp kampüs girişlerini kapattığını ve binalara zarar verdiklerini belirtti. Bu durum, öğrencilerin güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturduğu için derslerin iptal edilmesine karar verildi.

Amsterdam polisi, üniversitenin yaşanan şiddet olayları nedeniyle polise suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Öğrenciler ise üniversite yönetiminden İsrail ile olan ekonomik ve akademik iş birliklerini askıya almasını talep ediyorlar.

Lityum pil patladı! Çaresiz adama asansör kabini mezar oldu! Lityum pil patladı! Çaresiz adama asansör kabini mezar oldu!

Amsterdam Üniversitesi yetkilileri, öğrencilerin güvenliğini sağlamak adına polisle iş birliği içinde olduklarını ve olayların en kısa sürede çözüme kavuşturulması için çalıştıklarını belirtti.

Editör: Sedef Didem Ezme