Gözaltına alınan 3 polis memuru, Ankara Adliyesi'ne getirilerek savcılık tarafından ifadeleri alınmak üzere adliyeye sevk edildi. Bu kişilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik iddiaların araştırıldığı belirtildi. Firari sanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine başlatılan soruşturma, "suç işlemek için anlaşmak", "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "görevi kötüye kullanma" ve "suçluyu kayırma" suçlarıyla ilgili devam ediyor.

Diğer yandan, soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 7 kişiden 3'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı. Bu kişiler de Ankara Adliyesi'ne sevk edilerek savcılığa ifade veriyor.

Ayhan Bora Kaplan 1

Gözaltına Alınan Polis Memurlarının Kimlikleri

Gözaltına alınan polis memurlarının isimleri ve görevleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, soruşturmanın detayları ve gelişmeleri yakından takip ediliyor.

Soruşturmanın Ardındaki İddialar

Dikili'de 4 saattir süren yangın yerleşim yerlerine ulaştı! Dikili'de 4 saattir süren yangın yerleşim yerlerine ulaştı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisinin "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "kasten adam öldürme", "nitelikli kasten adam öldürme", "kasten yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "nitelikli yağma", "eziyet", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "suç üstlenme" ve "suçluyu kayırma" suçlarından yargılanacağı belirtilmişti. Diğer 55 sanık hakkında da çeşitli hapis cezaları talep edilmişti.

Editör: Simge Akbulut