Göztepe, geçen sezonun şampiyonu, bu sezonun 3'te 0 çeken takımı Medipol Başakşehir'e konuk oldu. Rakibi bir çıkış yakalamak zorundaydı ve mutlak galibiyet için çıkacaktı sahaya.
***
Gol pozisyonu açısından çok kısır bir karşılaşma oldu. Kaleyi bulan ilk şut için 18 dakika beklememiz gerekti. Ponck’un ceza alanı dışından şutunun İrfan Can için kurtarması kolaydı.
33. dakikada Mete'nin vuruşu Soner'in ayağından sekti, kaleci İrfan'ı geçti, çizgi üzerinden Atınç kafayla uzaklaştırdı ve kalesini bir golden kurtarmış oldu.
58. dakikada Tripic, ceza sahası içinde yerde kaldı. Ayağına darbe almıştı. Genç Mete mi faul yapmıştı yoksa Tripic mi ayağını kasten taktırmıştı. Pozisyon VAR'a gitti ve penaltı kararı çıkmadı, oyun devam etti.
Karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi. Ortaya çıkan istatistikler mücadeleyi çok iyi anlatıyordu.
Topla oynama 65'e 35, toplam şut 24'e 2, isabetli şut 5'e 0. Başakşehir’in bariz üstünlüğü vardı. 
***
Karşılaşma başladığında başa baş bir oyun vardı. Ancak 10. dakikadan itibaren durum değişti. Göztepe geriye çekildi, rakibini üzerine getirtti. Tek kale bir mücadele olmaya başladı. Buna rağmen defansta pek zorlanmadı. 
Sezonun en kötü ve en etkisiz maçını oynadı. Topu rakip alana taşımakta zorlandı. Her seferinde kaybetti, kendisine atak olarak geri döndü. Rakibine pas yaptırmamak için ileride baskı uygulasa da, ısırıcı, çok koşan ve savaşan futbolu yoktu. Zaman zaman da ileride 3 kişi pres yaptı, diğerleri sadece geri çekildi. Böyle olunca pres faydadan çok zarar verdi. Arkaya da çok adam kaçırdı, ara paslarını engelleyemedi. Bu nedenlerden dolayı sarı kırmızılılar oyunlarına üzülmüş fakat alınan 1 puana çok sevinmişlerdir eminim.
***
O eski Başakşehir yoktu ortada. Ceza alanı önüne oyunu yığmalarına rağmen, ceza alanı içinde çok etkisizdiler. Son vuruşlardaki başarısızlıkları, gol atmalarına engel oldu. Oyun sistemi de değişmişti. Geçen sezon 3-5-2 oynarken, 4-4-2'ye dönmüştü. 3-5-2 oynaması çok zor bir sistem. Bunun için çok özel oyuncuların olmalı. Sanırım o oyuncuları elinden kaçırdı. 
***
Göztepe’de, Berkant çok sakatlandı, çok yerde kaldı. İrfan'a fazla iş düşmedi, düştüğünde de hatasız oynadı. Rakip defansın orta sahaya kadar çıkmasına rağmen Tripic ve Halil bir türlü boş alan bulamadı, hızlı hücuma çıkamadı ve yeterli katkıyı veremedi. Defansa mahkum kalınması yüzünden Soner'in gollük ara paslarını göremedik. Poko bildiğiniz gibi. Güçlü ama kontrolsüz güçlü. 84. dakikada oyuna girmesine rağmen yine gereksiz bir hareketten sarı kartı yedi.

Altay zorlansa da istediğini aldı

Altay, Ankara Keçiörengücü deplasmanından 1-0'lık galibiyet çıkardı. Skor olarak güzel ama ya oyun olarak?
***
Ne bulduysa alan ama sonra kadronun şişmesi yüzünden birçok oyucusunu kadroya alamayan, bazılarını da serbest bırakmak zorunda kalan, güçlü Altay, rakibine hiç bir şekilde üstünlük sağlayamadı. Başa baş bir mücadeleye sahne oldu müsabaka. Pozisyon olarak biraz daha üstündü ancak bu kadroyla o kadar da olsun artık. Tempo ise çok düşüktü.
Keçiörengücü kapanmadı, dişe diş oynadı. Galip gelebileceği pozisyonları buldu az da olsa fakat değerlendiremedi.
***
81. dakikada Gananduillet oyuna girdi, ceza alanına koştu. Gelen ortaya kafa vurdu, ayağının tozuyla takımını öne geçirdi. Ama kafa vururken eli rakibinin üzerindeydi. Buna faul çalabilirdi hakem. Elini çok kullanıyor, buna dikkat etmesi gerekiyor. 
Geçen hafta 4 gol atan Paixao sahada yok gibiydi. 
Açık futbol oynanmasına rağmen, hızıyla ön plana çıkan Kappel de bekleneni veremedi.
***
Hatalı geri pasında Erhan Çelenk araya girdi. Kaleci Metin aynı zamanda stoperlik görevi de yapıyor, ileriye çıkıp da... Yine ileriye çıkmıştı o anda. Erhan üzerinden öyle bir aşırttı ki top çok farklı bir şekilde üstten auta gitti. Aslında vuruşunu yaparken kalenin bomboş olduğunu ve kalecinin de orada olmadığını düşünecek, topu da orta yapar gibi kaleye gönderecekti. Kalecinin üzerinden aşırtmak düşünüldüğünde, kaleyi tutturmak çok zor oluyor.

Altınordu 3 puanı kaptı

Altınordu, Ankaraspor'u konuk etti. Rakibi transfer yasağını yeni kaldırmış ve sahaya yeni oyuncular sürmüştü. Birbirini tanımayan oyunculardan oluşan bir takım karşısında puan kaybetmesi düşünülemezdi kırmızı lacivertlilerin. Öyle de oldu ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.
***
Sahada hakim olan taraftı. Buna rağmen galibiyeti zor aldı dersem yanılmış olmam. İlk yarı pozisyon bulmakta zorlandı, az da olsa kalesinde tehlike yaşadı.
İkinci yarının 14. dakikasında çok büyük bir tehlike atlattı. Ara pasına hareketlenen Beykan, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Uzak direk tarafına iyi bir plase golü getirirdi, kötü vurdu ve üstten auta attı. Sonrasında bir pozisyonu daha vardı Ankaraspor'un.
***
61. dakikada öne geçildi ve bundan sonra da pozisyonları arttı Şeytanların. Gökhan’ın kalecisine kafayla geri pasında araya Ahmet girdi ve farkı 2'ye çıkardı. Deneyimli oyuncu farkı burada ortaya çıktı. Geri pası verilebileceğini düşündüğü için oraya çoktan koşmaya başlamıştı.
***
Altınordu'nun o eski dinamikliğinden eser yoktu. O günlerden bir tek Kerim kalmıştı, o da Göztepe'ye gidince kenarlardaki verimlilik tamamen bitmiş oldu.
***
Genç Burak bu sefer gol atamadı ama ceza alanı dışından bir şutu direkten döndü.