Göztepe bu sene ilginç bir performans sergiliyor. Üst Üste yenilmiyor, bir yenilirse de üst üste puan kaybediyor, seri yapıyor. Şu anda puan alma serisi içerisinde yer alıyor. 4 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen sarı kırmızılı takım, sahasında konuk ettiği BB Erzurumspor'u 3-1 yenerek, süreci devam ettirdi.
***
Karşılaşmaya konuk takım iyi başladı ancak golü atan eski Göztepeli Leo oldu. 4. dakikada Diabate'nin içeriye gönderdiği topa ayak koyan Leo, kendi ağlarını havalandırdı. Diabate bu gole sevinmekten çok şaşkınlığını gösteren hareketlerle, ‘ben bir şey yapmadım’ demeye çalıştı. İlk yarı karşılıklı ataklarla bitti.
Mücadele gücü ve temposu yüksek karşılaşma ikinci yarı çok daha hareketli başladı. Erzurumspor öyle bir bastırdı ki, Göztepe şaştı kaldı, bocaladı. Arka arkaya pozisyonlar yakalandı, defans ve kaleci hatası yüzünden 48. dakikada beraberlik golü geldi. Çizgiye inen Cenk'in önünde Atınç durmaya çalıştı ama o dışarısını tutuyordu. Kale içinde 2 oyuncudan Alpaslan dışarıdaki adama koştu. Cenk kalenin içini boş görünce topu oraya attı. Kaleci İrfan ve defans izledi, hareketlenemedi ancak Emrah gerilerden koştu, herkesi geçen topa arkada dokundu ve boş kaleye gönderdi. İrfan yatıp almalı, defans oyuncusu da rakip oyuncuları iyi süzüp, ona göre pozisyon almalıydı. Bunu bir tek Alpaslan yaptı.
***
Konuk takım baskısı yaklaşık 15 dakika kadar sürdü. Öne geçebilir, hatta farka bile gidebilirdi. Ev sahibi takım adeta buz kesmişti. Bir pozisyonda ceza alanı önüne yapılan orta, kafayla ceza alanı içine gönderildi. Orada 2 tane mavi beyazlı oyuncuya karşın sadece Alpaslan vardı. Diğerleri sadece izliyordu.
Yavaş yavaş şaşkınlık atlatıldı ve oyuna denge geldi, dişe diş, kıran kırana bir mücadeleye dönüştü. Böyle olunca Soner sırıtmaya başladı çünkü çok güçsüz, çelimsiz kaldı. Teknik Direktör Ünal Karaman da onu oyundan alıp, yerine Esiti'yi soktu. İki takım adına da pozisyonlar azaldı ve orta saha mücadelesi şekline dönüştü.
83. dakikada Halil'in güzel golü ile tekrar öne geçildi. Son dakikalarda tüm hatlarıyla yüklenen Erzurumspor defansında açık verdi. Halil'e gelen topta Tripic ofsayta düşmemek için paralel koşu yaptı. Uzun top ayaktan çıkar çıkmaz hareketlendi, ceza alanına girdi. Tam vurmak üzereyken arkasından gelen Costa tarafından düşürüldü. Hakem Zorbay Küçük penaltıya hükmetti. Önce sarı kart gösterdi, sonra VAR’ın uyarısıyla kırmızı kartını çıkardı. Costa ceza alanına girdiğinde arkasından koşmayı kesip, kalecisine bırakmalıydı. Szumski büyük ihtimalle çıkıp, açıyı kapatacak ve golü engelleyecekti. Çünkü Tripic biraz kenardan gitti ve kaleye çok yaklaştı. Çalım atma şansı yoktu ve sadece tek vuruşla golü atabilirdi.
Penaltının başında Alpaslan vardı. Kolay kolay kaçırmaz. Skoru 3-1'e taşıdı ve santra yapılmadan maç sona erdi.
***
Göztepeli oyuncuların rahat oyunlarını beğendim. 2-3 kişi arasında kaldıklarında bile kaptırmadan topu çıkarmayı başardılar. Dar alanda güzel paslaştılar. Zaman zaman estetik hareketlerle izleyenleri mest ettiler. Ancak 2. yarının o ilk 15 dakikasında neler olduğunun analizleri yapılmalı. Rakip biraz daha becerikli olabilseydi, mağlubiyet kaçınılmaz olurdu.
***
Erzurumsporlu oyuncular ilk yarı ceza alanı önüne kadar iyi gitti, buradan sonra amatörleşti. Ne düzgün pas atabildiler ne adam geçebildiler. Örneğin, bir pozisyonda 2'ye 1 geldiler, geniş alanda kaptırmayı başardılar, elleri boş döndüler. 
2009-2011 yılları arasında 1. Lig'de Altay formasını terletmiş  olan Cenk'in çabukluğunu ve çevikliğini beğendim. Birazcık Halil'e benzettim.